Unde vă puteți răcori în timpul caniculei. 11 puncte de prim-ajutor în Constanța

128
Unde vă puteți răcori în timpul caniculei. 11 puncte de prim-ajutor în Constanța - undevaputetiracori-1436375270.jpg

Articole de la același autor

Temperaturile extrem de ridicate în ultimele zile au transformat municipiul Constanța într-un cuptor. Persoanele care sunt nevoite să iasă din casă în orele de foc din timpul zilei se pot adăposti și bea o gură de apă rece în cele 11 puncte de prim-ajutor anunțate de autoritățile locale.


Acestea funcționează în cadrul cluburilor și pavilioanelor de pensionari din oraș. Este vorba despre cluburile din zonele Km 4 - 5, Far și Tomis III și pavi-lioanele din parcul de la Teatrul de Stat "Oleg Danovski", din parcul Tomis II, din parcul de la Casa de Cultură, din parcul din Faleză Sud (Poarta 6), din parcul Tăbăcăriei - Țara Piticilor, din piațeta Badea Cârțan, din parcul de la CET și din parcul de la Gară.


"În cazul instituirii codului portocaliu sau roșu, Serviciul Inspectorat Protecție Civilă din cadrul Primăriei Constanța are în planul său de măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență asigurarea fiecărui punct de prim-ajutor cu personal medical specializat care va asigura asistența medicală de urgență. Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioa-delor cu temperaturi ridicate, rugăm cetățenii să respecte recomandările transmise de către Direcția de Sănătate Publică Constanța", precizează purtă-torul de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana. 


Apă multă și nu stați în soare!
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă cetățenilor să facă deplasările necesare la primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat, cum ar fi magazine sau alte zone publice. 


Purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Evitați aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11 și 18. Beți 1,5 - 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe și evitați consumul băuturilor alcoolice sau al celor cu cofeină ori zahăr (carbogazoase). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5253 secunde