Caniculă, timp de trei zile, la Constanța și pe litoral

206
Caniculă, timp de trei zile, la Constanța și pe litoral - canicula1-1407775490.jpg

Articole de la același autor

Se anunță trei zile fierbinți pe litoral. Constănțenii și turiștii vor fierbe, la propriu, săptămâna aceasta, care se anunță toridă. 
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de ieri, o informare privind caniculă și disconfort termic ridicat, timp de trei zile, la Constanța, pe litoral, dar și în restul țării. 


Începând de astăzi, mâine și poimâine, valul de căldură se va intensifica treptat în toată țara, iar vremea va fi călduroasă. Pe litoral, vor fi maxime de 33 - 34 de grade, în zonele de câmpie și de podiș, se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista până la sfârșitul săptămânii, după care este posibil să apară câteva ploi și să se mai răcorească. 


Astăzi, la Constanța, cerul este mai mult senin, vântul suflă slab până la moderat, dinspre sud-vest, iar maxima termică va atinge 33 de grade Celsius. Peste noapte, cei câțiva nori răzleți se vor risipi și vântul se va mai intensifica. Termometrele vor indica minimum 21 de grade. Mâine, va fi și mai cald, până la 34 de grade, dar vor reveni câțiva nori inofensivi. Vântul va deveni moderat și va mai reduce senzația de căldură. Noaptea, însă, va fi ceva mai răcoroasă, cu minime de 19 grade. 


Prognoza meteorologilor mai arată că și în zilele următoare va fi cald, mai ales în week-end. De duminică, însă, temperatura aerului va fi în scădere pe tot litoralul, astfel încât maximele vor atinge cel mult 27 - 28 de grade, iar minimele 17 - 18 grade. Duminică sunt așteptate chiar și ceva ploi, atât pe timpul zilei, cât și noaptea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 August 2014
Stire din Social : Canicula întârzie trenurile
Duminică, 10 August 2014
Stire din Social : Cum va fi vremea azi, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.4573 secunde