Căpșunarii migrează în vestul Europei

331
Căpșunarii migrează în vestul Europei - fondsocial-1345568956.jpg
Belgia, Franța, Anglia, Germania, Ungaria, Suedia, Norvegia - acestea sunt cele mai re-cente destinații căutate de românii care vor să muncească în străinătate. În ultima perioadă, nu se mai caută job-uri în țări precum Italia, Spania, Grecia, ci mai ales în vestul Europei. Motivele sunt lesne de înțeles: locuri de muncă mai multe și salarii mai mari.


De muncă se găsește în mai toate domeniile. Însă cele mai multe posturi disponibile sunt în alimentație publică și turism, construcții, industria grea și în îngrijirea copiilor și bătrânilor. Sâmbătă, la București, un site de recrutări online organizează un târg de job-uri în Marea Britanie. Sunt disponibile peste 100 de posturi, iar solicitanții pot discuta direct cu angajatorii.

Bone pentru 100 de lire pe săptămână


Se caută mai ales bone pentru familii din Anglia. Acestea au grijă de copiii familiei, îi duc și îi aduc la școală, îi hrănesc, în ajută la teme, îi duc în parc și, eventual, întrețin curățenia în casă. Salariul este cuprins între 80 și 100 de lire sterline pe săptămână, cu potențial câștig suplimentar pentru activități de curățenie și baby-sitting la familiile din vecinătate. Solicitantele trebuie să aibă cunoștințe medii de limba engleză, permis de conducere - categoria B. Experiența în îngrijirea copiilor constituie un avantaj. Se lucrează 25 de ore pe săptămână, iar zilele de sâmbăta și duminica sunt zile libere. Cazarea și masa sunt asigurate la familia gazdă.

Asistentă pentru iluzionist - 170 de euro pe săptămână

De muncă se găsește însă și în Belgia, Danemarca, Germania, Irlanda. De exemplu, o asistentă pentru iluzionist poate câștiga între 700 și 750 de euro în Germania. Ea trebuie să fie o femeie tânără, până în 35 de ani, cu o înălțime între 1,55 și 1,70 m și înfățișare plăcută. Job-ul constă în asistarea partenerului german la spectacole de iluzioniști, nu este periculos și se poate învăța repede. Una din condițiile la angajare este cunoașterea a uneia din limbile germană, italiană, spaniolă, engleză. Se plătesc 170 de euro pe săptămână, iar cazarea și mâncarea sunt incluse.

2.100 de euro pentru montatorii ghips carton


În Belgia, sunt disponibile două posturi de tehnician utilaje aeroport. Cei care doresc să se angajeze trebuie să aibă studii de școală profesională, să cunoască limba engleză sau limba franceză la nivel avansat, să aibă minimum cinci ani de experiență pe o poziție asemănătoare, să aibă abilități bune de comunicare și să fie interesați să lucreze acolo pentru o perioadă lungă de timp.

Tot în Belgia, se caută montatori ghips carton. Salariul este cuprins între 2.000 și 2.100 de euro, însă trebuie să aveți trei până la cinci ani experiență în domeniu și cunoștințe medii de limba engleză. De altfel, referința de la un loc de muncă anterior este obligatorie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 August 2012
Stire din Economie : 510.000 șomeri în Olanda
Pagina a fost generata in 0.4064 secunde