Carantina se extinde. Tot mai multe îmbolnăviri, în judeţul Constanţa

690
Carantina se extinde. Tot mai multe îmbolnăviri, în judeţul Constanţa - fondcarantinaseextinde1-1606759494.jpg

Articole de la același autor

Rând pe rând, localităţile din judeţul Constanţa intră în carantină. După Ovidiu, Constanţa, Năvodari, Agigea, Cernavodă, Cumpăna, începând de mâine, vor fi izolate şi localităţile Tuzla, Rasova şi Aliman. În total, în prezent, 18 localităţi constănţene sunt în carantină, iar măsurile impuse par să nu funcţioneze, căci rata de îmbolnăvire continuă să crească rapid.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, reunit de urgenţă chiar de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, în şedinţă online, a votat propunerile de intrare în carantină a localităţilor Tuzla, Rasova şi Aliman. Măsura va fi aprobată, în cursul zilei de astăzi, de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi va intra în vigoare miercuri, 2 decembrie, de la ora 8.00. Carantina va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, dacă situaţia o va cere.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanţa, rata de incidență în Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla era, ieri, de 7,51, cu 55 de cazuri confirmate, la o populație de 7.328 de locuitori. În U.A.T. Rasova, incidența era de 6,14, cu 23 de cazuri confirmate, la o populație de 3.746 de locuitori, iar, în U.A.T. Aliman, rata de incidență a ajuns la 6,09, cu 17 cazuri confirmate, la o populație de 2.792 de locuitori.

Din păcate, se pare că, în ciuda tuturor măsurilor luate de autorităţi, virusul continuă să se răspândească rapid. Din cele 3.826 de cazuri noi raportate ieri, la nivel naţional, aproape 10% dintre acestea erau din judeţul Constanţa, unde informarea prezenta 335 de cazuri noi depistate, în 24 de ore. De altfel, conform datelor făcute publice de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, rata incidenţei îmbolnăvirilor se menţine extrem de ridicată în judeţ, deşi restricţiile ar fi trebuit să aducă o scădere, unde a ajuns la 7,49, cât mai ales în municipiul Constanţa, unde, ieri, rata atingea 10,85 de îmbolnăviri la mia de locuitori.

Capacitate suplimentată în spitale

În total, de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în judeţul Constanţa, au fost confirmate 17.231 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Peste 330 dintre acestea, din nefericire, şi-au pierdut viaţa. 546 de persoane sunt internate, în unităţile medicale care tratează pacienţi cu COVID-19. Alte 3.753 de persoane sunt în carantină la domiciliu, cea mai mare parte dintre acestea fiind considerate contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu noul coronavirus. În plus, aproape 6.000 de persoane sunt izolate la domiciliu, fiind diagnosticate cu COVID-19, dar tratate acasă, prin medicii de familie. Şi în spitale, situaţia este destul de dificilă. Din cauza numărului mare de pacienţi care necesită tratament de urgenţă, la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa a fost suplimentată capacitatea şi, în prezent, sunt internate 128 de persoane. Foarte puţine paturi mai sunt disponibile la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare, la Spitalul Municipal Medgidia, la Spitalul Municipal Mangalia, la Spitalul Militar Modular de pe stadionul Portul şi la Secţia Exterioară Agigea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2988 secunde