Caravane medicale pentru persoanele din comunitățile rurale vulnerabile

4842
Caravane medicale pentru persoanele din comunitățile rurale vulnerabile - x-caravane-2-1711456297.jpg

Articole de la același autor

Dintotdeauna, accesul la îngrijirea medicală a fost extrem de important, mai ales pentru persoanele din comunitățile vulnerabile, care trăiesc în regiuni îndepărtate. Potrivit Organizației „Salvați Copiii România”, în condițiile în care mai puțin de jumătate (47%) din localitățile din România au suficienți medici de familie, 328 de comune nu au medic de familie, iar distribuția unităților medicale și a medicilor în România este inegală între zonele rurale și cele urbane. Tocmai de aceea, organizația extinde serviciile medicale din mediul rural și pune la dispoziția echipelor medicale ale Asociației „Caravana cu Medici” trei caravane medicale, dotate cu ecografe cu două sonde și scaun ginecologic și pediatric, cu ajutorul cărora se pot efectua ecografii ginecologice (de sân, tiroidă, abdomen sau transvaginale), precum și ecografii pediatrice.

Unitățile medicale mobile vor asigura servicii complexe medicale și psiho-sociale adaptate nevoilor pentru aproximativ 10.000 de persoane vulnerabile anual.

„Disparitățile de dezvoltare care se regăsesc între urban și rural discriminează în mod dramatic copiii care se nasc într-o regiune săracă, cu acces precar la servicii medicale, încă de când vin pe lume. O sarcină care nu este monitorizată poate pune probleme majore atât mamei, cât și fătului, cu consecințe vitale. Ne intensificăm eforturile în zona rurală, unde de multe ori politicile sociale nu sunt integrate, cu aceste caravane medicale care vor oferi asistență medicală. Astfel, programul de reducere a mortalității infantile va ținti atât dotarea maternităților cu aparatură medicală de ultimă generație, cât și sprijinul direct acordat mamelor și copiilor din aceste comunități vulnerabile”, a declarat președintele executiv „Salvați Copiii România”, Gabriela Alexandrescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2783 secunde