Casa de Pensii pune la dispoziție o nouă serie de bilete de tratament

323

Articole de la același autor

O nouă serie de bilete de odihnă și tratament le sunt puse la dispoziție vârstnicilor constănțeni, aceștia urmând să plece luni, 27 august, și marți, 28 august, către mai multe stațiuni balneo-climaterice din țară. 


Potrivit directorului Casei Județene de Pensii (CJP), Cristina Samoilă, este vorba despre 400 de bilete. Mai mult decât atât, de la începutul anului și până în prezent, CJP a înregistrat un număr de 8.000 de cereri.


Conform legii, există și o categorie de persoane care beneficiază gratuit de tratament balnear, veterani de război, urmașii acestora etc. Pe listă sunt incluși și salariații care lucrează în mediu radioactiv, dar și persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și cele deportate în străinătate. Cei care sunt interesați de un astfel de bilet se pot prezenta la CJP, cu o cerere tip de înscriere, copie după buletin, trimitere de la medicul de familie și o copie după ultimul cupon de pensii. 


Criteriile pentru obținerea unui bilet într-una din stațiunile balneo-climaterice din țară sunt stabilite prin lege. Drept urmare, cei care nu au primit bilete de tratament în anii 2016 și 2017 vor primi zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu vor mai primi niciun punct. Eliberarea biletelor se va face ca și până acum, potrivit planificării anunțate telefonic fiecărui beneficiar, iar la expirarea termenelor sunt eliberate biletele nevalorificate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1739 secunde