Cât costă să fii gravidă în Constanța? Viitoarele mămici, "taxate" cu tarife amețitoare la analize și consultații

1026
8
Cât costă să fii gravidă în Constanța? Viitoarele mămici,

Articole de la același autor

România are una dintre cele mai scăzute natalități din Europa. În Constanța se nasc în medie 500 de copii pe lună și încă noi o ducem bine, există zone unde numărul nașterilor este la jumătate. Și nici nu este de mirare în condițiile în care statul neglijează femeile însărcinate, acestea fiind nevoite să-și plătească singure analizele, vitaminele, testele, absolut necesare pentru a se asigura că aduc pe lume un copil sănătos.


Asta în timp ce în alte țări ajung să nască fără ca măcar să fi cheltuit vreun euro. Viitoarele mămici se plâng că, în țară, în ciuda faptului că sunt angajate și plătesc asigurare medicală de ani buni de zile, sunt nevoite să-și facă analizele în laboratoare particulare, fără să le fie decontate, să facă ecografiile la cabinetele private, fără ca măcar să primească o chitanță, până la naștere cheltuind deja mii de lei. 


"Sunt în 34 de săptămâni și până acum am cheltuit cam 2.500 lei pe consultații, analize, ecografii și vitamine. Nu am plătit analizele compensate din trimestrul întâi și cred că am scăpat ușor, având în vedere că nu a trebuit să repet analize ca profilul Torch, că sarcina nu a avut probleme până acum și medicul mă mai cheamă și la spital", povestește o constănțeancă.


Spusele acesteia sunt întărite de o altă viitoare mămică: "Pe primele analize am dat 250 lei, dublu test a fost 300 de lei, analize col 53 lei ori trei, morfologia în semestrul al doilea – 2.350 lei, internare patru zile, când mi-a fost rău, aproximativ 500 lei, mâine urmează ultimele analize. De asemenea, la fiecare control plăteam între 50 și 100 lei, având în vedere că, de la șapte luni, medicul m-a chemat din două în două săptămâni. Mi-e și groază să fac un calcul. Și mai am".


O altă constănțeancă are o poveste și mai "costisitoare". 


"Am avut sarcină gemelară prin fertilizare in vitro, care a costat 4.000 de euro. 6.000 de lei au fost ecografiile, 4.500 lei - medicamentele, 800 de euro nașterea. 1.000 de lei alte cheltuieli, căci am stat și internată, mai o asistentă, mai una, alta… Mă ia capul! Dar a meritat! Ei sunt averea mea!", spune femeia.


Zero euro o sarcină și o naștere în străinătate


Dacă mămicile din România sunt resemnate, cele care au avut șansa de a naște în străinătate, pe unde erau stabilite împreună cu familiile, sunt fericite.


"În România, sarcina cu primul copil a costat peste 4.500 de lei, în Germania, sarcina cu al doilea copil a fost zero euro", recunoaște Alina. Iar vești asemănătoare vin și din Spania și din Marea Britanie. 


"În Spania, totul este gratuit și totul super ok în spital. Am fost foarte mulțumită", "În UK, nu am cheltuit niciun ban toată sarcina și nici cu nașterea în apă", "În Franța, sarcina m-a costat zero euro. Singurele cheltuieli înainte de naștere au fost pătuțul, căruciorul trei în unu și ce am pus în valiza pentru maternitate", toate sunt povești adevărate de la românce care și-au căutat șansa în altă parte și au avut "norocul" să nu nască în România.


În Cipru, de exemplu, la stat, cu carnet de sănătate, o constănțeancă însărcinată a primit o "notă de plată" de doi euro. 


"120 de euro am cheltuit eu toată sarcina în Germania, dar banii ăștia îi dai doar o dată, în nouă luni. Acidul folic este 6.50 de euro cutia cu 50 de pastiluțe și… cam atât", mai spune altă femeie.






Comentează știrea

Orban
13 februarie 2018
La pușcărie cu medicii penali care profită de sistemul de sănătate

La pușcărie cu medicii profitori !

Nume
13 februarie 2018
Subiect

Pai lasa ce va tot inmultiti ca e planeta suprapopulata 😁😁 Vreti plozi atunci platiti bani grei si nu va mai vaicariti atata muieri proaste

Qwertyuiop
13 februarie 2018
Mocangeala

Prea vreti totul gratis ...de unde dracu bani ???!!!!....si-apoi sunt alte prioritati dar la noi tara arde si baba se piaptana....

okila
13 februarie 2018
nedumerire

TOTI doktorii folosesc spitalul de stat ca si cum ar fi locul lor privat si te taxeaza ca atare oare nimeni nu vede asta

okiosu
13 februarie 2018
doktori

am fost la particular dar m-a cazat la stat ,chipurile daca se intampla ceva tot acolo ajung ,e adevarat cu 100 mai ieftin ca la particular (5000 ron ) deci la stat dar cu pret de particular si doctorul asta mai pleaca afara?acum ii mai face si salariu de nabab oare se va face om corect?

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Liviu Chilian
13 februarie 2018
Daca medicainii Rromarlani sunt fiare-ferale, ce sa mai ceri politicastro-merdialqaedanilor!

Motto: "Rromarlania e singura "tara" din zoomenire, in care ura fata de aproape e genetică"(proverb romanesc). Asa ca nu e nicio surpriza sa citesti ce guitza merdialqaedana pergaitza. Vedem cu cata "sinceritate", deont-ologie profesionalabila ne reitereaza un adevar apocaliptic arhicunoscut - psihopatia-sociopata a sistemului auschwitzan(nu medical) din Rromarlania. Dar, jewrnalista se ferește ca vorb'aia de tamaie, sa spună SI de ce sistemul e asa cum e. Nu îndrăznește sa'i...porkaiasca pe politicastrii ce'i tolerează pe medicii asasini, asa cum merita kklaii!! Si asasini! Si platiti! De catre victime. Ca asa'i Rromarlanu'! Sadomasochist. Linge laba ce'l loveste! "Tara minora, tara de semnături"(Octavian Goga, poetul patimirii noastre, a Romanilor)

Liviu Chilian
13 februarie 2018
Găsiți pe "Adevarul"

"Rromarlania se autodetoneaza". Semnat de Ion M Ioniță. Autodetonare generalizată. Incepand din...pantece. Vae victis!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0573 secunde