Cât de cald va fi zilele acestea, pe litoral

353
Cât de cald va fi zilele acestea, pe litoral - codgalbencanicula-1341344214.jpg
Așa cum ne preveniseră meteorologii încă de zilele trecute, canicula a revenit în zona Dobrogea și pe litoral. Se anunță câteva zile de foc, cu temperaturi peste 32 - 33 de grade Celsius și depășiri frecvente ale pragului de disconfort termic.
Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o avertizare de caniculă pentru întreaga țară. În centrul și estul teritoriului, inclusiv Dobrogea și litoralul, avem cod galben, iar în județele din vest cod portocaliu. Astfel, între 3 și 6 iulie, un val de căldură va cuprinde toate regiunile țării. Vremea va fi caniculară, iar temperaturile maxime vor fi de 35 - 37 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 pe arii relativ extinse din zonele de câmpie și de deal.
În Banat, Crișana, precum și în vestul Olteniei și al Transilvaniei, canicula va persista și se va intensifica. Disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 pe arii extinse. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37 - 38 de grade și izolat 39 de grade (îndeosebi în zilele de miercuri, joi și vineri).
Pe litoral, astăzi valorile termice se vor încadra între 21 și 33 de grade Celsius. Soarele va arde nemilos, iar vântul va bate slab. Ziua de mâine, dar și cea de vineri arată la fel, iar cei câțiva nori care se vor perinda pe cer nu vor avea putere să ne răcorească măcar cu câțiva stropi de ploaie.
Chiar dacă avertizarea meteorologilor este valabilă până vineri, 6 iulie, inclusiv, în week-end va fi în continuare deosebit de cald, precum și toată săptămâna viitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4499 secunde