Respect și onoare pentru sportul constănțean

Horia Tecău, desemnat port-drapelul României la JO de la Londra

623
1
Horia Tecău, desemnat port-drapelul României la JO de la Londra - horiatecau8-1341344695.jpg

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis, ieri, ca tenismanul constănțean Horia Tecău să poarte drapelul țării noastre la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, eveniment care va avea loc în perioada 27 iulie - 12 august.
Decizia Comitetului Executiv al COSR face cinste sportului constănțean, Horia Tecău fiind unul dintre cei mai semnificativi sportivi ai României din ultimii ani.
"Este o mare onoare pentru orașul nostru și un semn de respect vizavi de raportul Constanței la Jocurile Olimpice. În timp, județul Constanța a avut cei mai mulți antrenori și sportivi participanți la JO, chiar și acum avem cinci, deci este un semn de respect și onoare față de sportul constănțean", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elena Frîncu, membru în CEx al COSR.
Decizia a fost aprobată în unanimitate. Din CEx al COSR, alături de fosta vicecampioană mondială la handbal, mai face parte și Viorel Filimon, antrenor de tenis de masă la CS Farul - LPS "Nicolae Rotaru".
Horia Tecău (27 de ani), numărul 11 în lume în clasamentul ATP la dublu, este singurul campion român într-un turneu de Grand Slam din ultimii 40 de ani și este, de asemenea, dublu finalist în turneul elitist de la Wimbledon.

În urma anunțului, tatăl lui Horia Tecău s-a declarat mândru de realizarea fiului său.
"Este o mare onoare nominalizarea sa ca port-drapel pentru România la JO de la Londra. Am vorbit cu Horia, și pentru el este, de asemenea, o mare onoare. Este visul oricărui sportiv să poarte drapelul Româ-niei la festivitatea de deschidere a JO. Alături de Elisabeta Lipă, care a fost port drapel de două sau de trei ori, sau Aurel Vernescu, este o mare cinste pentru un sportiv să poarte drapelul României la această competiție", a declarat, pentru "Cuget Liber", Romeo Tecău.
Pentru reprezentanții clubului TC Idu Mamaia, vestea a venit ca mare o bucurie.
"Mă bucur pentru el, este o recunoaștere deplină a meritelor lui ca sportiv. Este băiat înalt, frumos și prezintă toate motivele pentru care să poarte drapelul", a declarat directorul Tenis Club Idu Mamaia, Marian Sandu.

Anul acesta, festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice va fi dedicată tenisului, mulți dintre reprezentanții țărilor participante alegând ca port-drapel jucători de tenis. Iată câteva exemple: Rusia - Maria Sharapova, Elveția - Roger Federer, Spania - Rafael Nadal sau Serbia - Novak Djokovic.
La Londra, va fi o ceremonie de deschidere interesantă, ținând cont că aceste naționale, alături de Ro-mânia, vor defila aproape consecutiv, oferind spectatorilor un "maraton" al câtorva dintre cei mai importanți sportivi ai tenisului mondial.
Astfel, steagul tricolor va flutura grandios în brațele lui Horia Tecău, sportiv ce va mărșălui printre cele mai importante nume din lumea sportului.
"La ora actuală, tenisul reprezintă un model privind participarea elitistă a sportivilor și un adevărat profe-sionalism. În meseria asta, sunt oameni puternici, bani mulți, fair-play și competiții de răsunet", ne-a mai spus Elena Frîncu.
Sportivul care va purta drapelul României la festivitatea de închidere a JO va fi desemnat, la Londra, în funcție de performanțele sportive obținute.

Comentează știrea

Fonduri UE
4 iulie 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Iulie 2012
Stire din Sport : Campionii Cupei CELCO 2012
Pagina a fost generata in 0.3478 secunde