Cât de importantă este scrisoarea de intenție la angajare

759
5
Cât de importantă este scrisoarea de intenție la angajare - bursalocurilordemunca28-1363203314.jpg
Alături de CV, mulți angajatori cer de la candidații pentru un post oferit de ei, redactarea unei scrisori de intenție. Aceasta trebuie să impresioneze pozitiv specialistul în recrutare astfel încât să vă invite la interviu.

Scrisoarea de intenție trebuie să conțină neapărat motivul pentru care aplici la jobul respectiv, argumentele care te recomandă drept potrivit pentru poziția respectivă și dorința de a fi contactat pentru a demonstra mai multe.

Deși există multe modele de astfel de scrisori, disponibile pe internet, aceasta trebuie adaptată la personalitatea, intențiile dum-neavoastră și particularitățile jobului pe care îl țintiți. Scopul final al unei scrisori de intenție este acela de a determina persoana responsabilă de angajare de a dori să vă cunoască mai bine și, deci, de a programa un interviu în acest sens.

Specialiștii HR recomandă ca lungimea unei scrisori de intenție să nu fie mai mică de jumătate de pagină și mai mare de o pagină.

Iată ce trebuie să conțină scrisoarea de intenție:

r Datele tale de contact ale candidatului. Acestea sunt plasate la începutul scrisorii, în colțul din stânga sus, de obicei, dacă trimiteți scrisoarea pe hârtie, și la finalul scrisorii, în semnătură, dacă o trimiteți prin email.

r Numele și funcția persoanei care se ocupă de recrutări în cadrul companiei angajatoare. Aceste date vor apărea în formula de adresare de la începutul scrisorii.

r Numele și adresa companiei angajatoare. Aceste informații vor fi menționate în colțul din dreapta sus în cazul în care scrisoarea de intenție este trimisă în format fizic.

r Data. Spre deosebire de CV, care nu trebuie datat, scrisoarea de intenție trebuie să includă și această informație, de obicei poziționata în colțul din dreapta sus.

r Formula de salut/adresare

r Primul paragraf este indicat să conțină motivul pentru care trimiteți aplicația pentru jobul respectiv și, opțional, sursa de unde ai aflat despre el. În cazul unei aplicații spontane, trebuie să faceți cunoscută angajatorului poziția pe care o vizați în cadrul companiei sau departamentul/domeniul de interes în care vă doriți să lucrați.

r În al doilea paragraf trebuie să demonstrați angajatorului că sunteți potrivit pentru a ocupa locul vacant din cadrul companiei prin expunerea aptitudinilor care vă recomandă. Dacă sunteți un profesionist cu experiență de câțiva ani deja, veți face cunoscută experiența relevantă și, opțional, rezultatele pe care le-ați avut la locurile de muncă anterioare.

r Al treilea paragraf este indicat să fie și ultimul. De obicei, acesta face trimitere la CV-ul dvs. și la disponibilitatea de a vă prezenta la un interviu pentru a detalia angaja-torului informațiile din scrisoarea de intenție și din CV. Acolo unde este cazul, poate exista încă un paragraf înaintea celui final, în care puteți aduce în discuție recomandări profesionale care vă avantajează sau subliniază performanțe deosebite.

r Formula de încheiere trebuie să aparțină, ca și restul conținutului, unui stil profesional, neutru, nicidecum personal. Sunt potrivite formulări de tipul "Cu considerație/stimă/respect/sinceritate" etc.

r Semnătura apare la finalul scrisorii și conține, pe lângă prenume și nume, și datele de contact - dacă este trimisă prin email. În cazul unei scrisori de intenție printate, semnătura în clar este dublată de cea de mână.

Comentează știrea

x
20 martie 2013
xx

...si tot in scrisoarea de intentie trebuie sa scrii daca ADN-ul tau are tipar de sclav sau de sef, ca daca e de sclav, e bine primit, muncesti mult si gratis, daca e de sef, nu e bine ca te ridici cu pretentii si deranjezi...firati ai draqului...

maillt de fot pas cher
29 iunie 2013

memberlist.php?mode=viewprofile&u= maillt de fot pas cher http://maillotdefootpascher.wehaay.com/

maillot de foot pas cher
4 iulie 2013

index.php?s= showtopic= maillot de foot pas cher http://maillot-de-foot.ethicalbase.com/

salomon s lab 5 pack
11 mai 2014
salomon s lab 5 pack

sghvunbhxs salomon s lab 5 pack http://www.huntrfo.com/2014-new-salomon-c-1.html

salomon gtx trail shoes
28 mai 2014
salomon gtx trail shoes

qxngmrglki salomon gtx trail shoes http://www.huntrfo.com/salomon-s-lab-sense-men-c-12.html

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3811 secunde