Cât de liberi sunt românii

196
Mai mult de un sfert dintre români nu se simt liberi. Acest lucru reiese dintr-un sondaj recent, realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie. Oamenii dau vina pe sărăcie și nu se consideră liberi mai ales din cauza nivelului scăzut de trai.
Sondajul a vizat percepția românilor legată de libertatea personală, dreptul la vot, libera exprimare, accesul la informații publice, dreptul la un nivel de trai decent, dreptul la tratament egal în fața justiției, dreptul la liberă circulație. "Dintre acestea, dreptul la liberă circulație este identificat de 91% dintre respondenți ca fiindu-le respectat, în România. Dreptul de vot se plasează pe locul al doilea, cu 85% dintre respondenți care consideră că acest drept este respectat în România, iar dreptul la liberă exprimare este considerat respectat de 81% dintre cei chestionați. 78% dintre respondenți sunt de părere că este respectat dreptul de acces la informațiile de interes public. Doar 57% dintre participanții la studiu sunt de acord că dreptul la tratament egal în fața justiției se respectă și numai 52% sunt de părere că în România este respectat dreptul la un nivel de trai decent", se arată în analiza studiului.
De asemenea, viitorul copiilor, criminalitatea și infracțiunile și prețurile sunt cele mai mari temeri ale respondenților. "84% dintre respondenți au cele mai mari temeri legate de viitorul copiilor lor, 83% indică criminalitatea și infracțiunile, iar 79% prețurile. Pe următoarele poziții se clasează teama de boală (74% - în scădere cu 2% față de septembrie 2011), teama de tulburări sociale (69%), teama de un atac terorist (53%), teama de șomaj (51%), teama de un război în zonă (46%)", relevă studiul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Martie 2012
Stire din Politică-Administrație : Dialog sau șantaj?
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Opinie / Cine-i aia Ziua Dobrogei
Pagina a fost generata in 0.2322 secunde