Cât de mult respectă legislația site-urile care vând servicii și bunuri pe internet

531
1
Cât de mult respectă legislația site-urile care vând servicii și bunuri pe internet - otreimedinsiteurile-1399306626.jpg

Articole de la același autor

Numai două treimi din site-urile care vând servicii sau bunuri pe internet respectă legislația în vigoare. Acest lucru reiese dintr-un control recent efectuat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și coordonat de Comisia Europeană. 
Acțiunea se intitulează Sweep Internet și se derulează în fiecare an, simultan, în fiecare stat membru. Activitatea vizează verificarea website-urilor comercianților care oferă și prezintă on-line bunuri sau servicii. 
În acest an, au fost verificate serviciile de transport și serviciile de cazare comercializate online, direct sau prin intermediari (agenții de turism). 
România a raportat Comisiei Europene, ca rezultat al primei faze, zece website-uri cu nereguli. 
"Unul din trei utilizatori de internet din Uniunea Europeană își rezervă călătoria și cazarea online. Acești utilizatori merită să aibă încredere că rezervarea online este sigură și fiabilă. Grație eforturilor comune ale statelor membre și ale Comisiei, 62 la sută din cele 552 de site-uri de călătorii verificate sunt conforme în prezent cu legislația Uniunii Europene în domeniul protecției consumatorilor. Îmi voi continua eforturile până când drepturile consumatorilor vor fi pe deplin respectate și voi încerca să utilizez structurile existente în acest scop", a declarat Neven Mimica, comisarul UE pentru protecția consumatorilor. 
În urma verificărilor, autoritățile naționale au constatat că 382 de site-uri internet nu respectau legislația UE privind protecția consumatorilor și doar 31 la sută din site-urile verificare erau conforme cu normele UE. Autoritățile naționale au contactat ulterior societățile care gestionau site-uri neconforme, pentru a le solicita să-și alinieze practicile la legislația UE privind protecția consumatorilor. Până în prezent, 173 de site-uri internet au fost remediate, numărul total al site-urilor conforme crescând astfel la 62 la sută din total celor verificate. În acest moment, sunt în curs de desfășurare proceduri care vizează 209 site-uri internet, dintre care, pentru 52, există angajamente din partea operatorilor de a le corecta. 
Site-urile internet au fost verificate pentru a se stabili dacă anumite informații privind principalele caracteristici ale serviciilor erau ușor de consultat, dacă prețul era indicat într-o fază incipientă și includea toate suplimentele opționale, dacă site-urile puneau la dispoziție adrese de e-mail la care să se poată trimite întrebări și reclamații. S-a verificat, de asemenea, dacă site-urile puneau la dispoziție termeni și condiții înainte de cumpărare și dacă aceste informații erau redactate într-un limbaj simplu și ușor de înțeles.


Comentează știrea

costica
24 iunie 2016
opinie

Posibilitate foarte buna de castigat bani! Va invitam acum sa cunoasteti mai multe despre o oportunitate foarte noua prin care va puteti completa repede veniturile, in timpul liber sau oricand doriti! Va asiguram ca totul este foarte, foarte serios si ca puteti sa incepeti cu toata increderea! Cereti mai multe detalii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5859 secunde