Cât din banii românilor se duc pe mâncare

96
Cât din banii românilor se duc pe mâncare - bani-1373091677.jpg

Articole de la același autor

În trimestrul întâi al lui 2013, veniturile totale ale populației, medii lunare pe o gospodărie au fost de 2.521 lei, veniturile bănești medii reprezentând 80,4%. 

Potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, anchetele bugetelor de familie au arătat că veniturile totale medii lunare au reprezentat, în termeni nominali, 2.521 lei pe gospodărie și 882 lei pe persoană. Veniturile bănești au fost, în medie, de 2.028 lei lunar pe gospodărie (709 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 493 lei lunar pe gospodărie (172 lei pe persoană).

La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestații sociale (23,3%), veniturile din agricultură (2,3%), veniturile din activități neagricole independente (2,4%) și cele din proprietate și din vânzări de active din patrimoniul gospodăriei (1,3%). O pondere importantă dețin și veniturile în natură (19,6%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (17,7%).

În ce privește cheltuielile acestea au fost de 2.312 lei lunar pe gospodărie (809 lei pe persoană) și au reprezentat 91,7% din nivelul veniturilor totale. Principalele destinații ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinare etc.). 

Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni etc. dețin o pondere foarte mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populației (doar 0,3%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Iulie 2013
Stire din Social : Loto. Report record la 6 din 49
Sâmbătă, 06 Iulie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.1972 secunde