PNȚCD, partidul cu doi președinți la Constanța

497
4

Articole de la același autor

Deși este un partid care nu mai valorează mare lucru pe scena politică, doar în Alianța DA, alături de Forța Civică reușind să obțină în cele mai actuale sondaje, 5,2 %, liderii PNȚCD se ceartă ca la ușa cortului.

Scandalul din PNȚCD care există la nivel central s-a extins și la malul mării. Dacă la Centru există două persoane care susțin că sunt președinți, respectiv, Aurelian Pavelescu și Vasile Lupu, iată că nici la Constanța, lucrurile nu stau mai bine.

În cursul zilei de vineri, Adrian Țapliuc a organizat o conferință de presă, la un hotel din Constanța, alături de alți colegi de partid. El s-a recomandat ca fiind noul lider al PNȚCD de la Constanța.

Mai mult, în cadrul întâlnirii, Țapliuc a prezentat o hotărâre a Comitetului Național de Conducere al partidului prin care s-a votat dizolvarea Biroului Județean de Conducere al Organizației Constanța, fostul președinte Tudorel Chesoi, fiind exclus din partid. Tot prin aceeași hotărâre, Țapliuc spune că a fost desemnat un alt Biroul Județean Interimar de Conducere al Organizației PNȚCD Constanța, el fiind desemnat ca președinte interimar.

La rândul său, președintele PNȚCD, filiala Constanța, consilierul local, Tudorel Chesoi, spune că, în opinia sa, în momentul de față, Vasile Lupu este președintele interimar al PNTCD iar Adrian Țapliuc nu este decât o marionetă de-a lui Pavelescu. Mai mult, Chesoi spune că Adrian Țapliuc nici măcar nu și-a mai plătit cotizația la partid de foarte mult timp.

"Pavelescu a fost exclus din partid, duminică, după ce s-a întrunit Biroul Național de Conducere care are dreptul de a lua o astfel de decizie atunci când partidul se află într-o situație de criză. Pavelescu a distrus partidul acesta, nu mai are ce căuta la conducere. Își vede doar propriile interese, probabil se gândea să tranzacționeze partidul pe piața politică fără să întrebe pe nimeni", a spus Chesoi.

El a precizat că țărăniștii vor să se reorganizeze, motiv pentru care pe 19 octombrie va fi organizat un nou Congres cu delegați desemnați statutar cu participarea tuturor membrilor PNȚCD care înțeleg nevoia de creștin democrație în România și nevoia de credibilizare a instituțiilor și statului român.

Reamintim că președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a fost exclus din partid, în urma avizului dat duminică de membrii Biroului Național de Conducere. Totodată, Vasile Lupu a fost ales președinte interimar al PNȚCD până la organizarea Congresului Extraordinar. Excluderea s-a făcut în lipsa lui Pavelescu pentru că acesta nu a răspuns convocării.

Printre altele, lui Pavelescu i se reproșează atitudinea dictatorială, excluderi abuzive fără acordul BNC, declarații care nu concordă cu orientarea partidului, subminarea constantă a forurilor de conducere.

Cu toate acestea, scandalul din PNCD este departe de a se fi stins deoarece, la rândul lui, Pavelescu susține că încă este președinte al PNCD, dezmințind, astfel, declarația de duminică a lui Vasile Lupu, despre care spune că nu mai are calitatea de membru al formațiunii.

"Comunicatul privind excluderea din partid a domnului Aurelian Pavelescu a fost emis de domnul Vasile Lupu, care nu mai are calitatea de membru al partidului, precum și de alte persoane, care, de asemenea, nu mai au calitatea de membri, fiind excluse din partid. Aceste persoane au pierdut, irevocabil, procesele pe care le-au intentat partidului și dezinformează opinia publică. Aceleași persoane, în urmă cu trei săptămâni au emis, de asemenea, un comunicat prin care domnul președinte Aurelian Pavelescu ar fi fost suspendat din partid. Menționăm faptul că Aurelian Pavelescu este singurul președinte al partidului înregistrat la Registrul partidelor politice, fiind reconfirmat în funcție la Congresul ordinar al partidului din 20.04.2013", se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al PNȚCD.

Comentează știrea

admirator
6 iulie 2013
daca dupa atitea manevre

si atitia agenti infiltrati in parttid, mai exista inca si are -inca- mai multi lideri, inseamna ca PZD se teme rau de el... O sa vina soarele si pe ulita PNTCD! Ala adevarat.

petre nicu
6 iulie 2013
PNTCD

Aurelian Pavelescu este presedintele autentic al PNTCD,conform registrului partidelor politice,restul sunt vorbe care pot deschide dosare penale. CHESOI a fost dat afara din partid pentru activitati contra partidului si indisciplina.Felicitam pe d-l Tapliuc ,trebuie urgent sa punem la punct toate problemele,CEA mai importantă recuperarea sediului partidului detinut ilegal de chesoi si folosit in alte scopuri.

mirela
6 iulie 2013
raspuns

Modificări ( 20.01.2012 ) Sentința civilă nr. 35 pronunțată de Tribunalul București – Secția a III a Civilă în dosar nr. 39239/2/2010, în ședința publică din data de 15.12.2010: Admite cererea în parte formulată de petentul PARTIDUL NAȚIONAL ȚĂRĂNESC CREȘTIN ȘI DEMOCRAT, cu sediul în București, B-dul Carol I nr. 24, sector 2. Ia act de modificarea Biroului Național de Conducere al P.N.Ț.C.D. și dispune înscrierea în registrul special. Respinge capătul de cerere privind înregistrarea Lucrătorilor Congresului ca neîntemeiat. Cu drept de contestație în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică azi, 15.12.2010. [...] Biroul National de Conducere al P.N.Ț.C.D 1. Aurelian Pavelescu - Președinte 2. Eugen Romulus Moiescu -Prim-vicepreședinte 3.Vasile Lupu - Președinte C.N.C. 4. Liviu Iane - Secretar General 5. Mircea Irimescu - Vicepreședinte 6. Costinel Milescu -Vicepreședinte 7. Tudorel Chesoi -Vicepreședinte 8. Daniel Remus Veres-Vicepreședinte 9. Monica Speranța Toma -Vicepreședinte 10.Marius Popovici-Vicepreședinte 11. Laurentiu Mandrea-Vicepreședinte 12. Constantin Fatu -Vicepreședinte 13.Marian Popa -Vicepreședinte 14.Alexandru Bejan-Vicepreședinte 15. Romulus Luca -Vicepreședinte Decizia civilă nr. 1850 pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a III a Civilă și Pentru Cauze cu Minori și de Familie în dosar nr. 39239/2/2010(632/2011), în ședința publică din data de 21.12.2011: *Cf. Certificatului de grefă eliberat la data de 27.12.2011 de Curtea de Apel București

taranist
9 iulie 2013
TOT PNTCD

Ia spunene tu mai nicusorule,care sunt bre scopurile alea ,pentru care este "exploatat ''sediul PNTCD.Mai prietene tu stii cit costa chiria la partid?

Răspuns la: PNTCD
Adăugat de : petre nicu, 6 iulie 2013
Aurelian Pavelescu este presedintele autentic al PNTCD,conform registrului partidelor politice,restul sunt vorbe care pot deschide dosare penale...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.472 secunde