Ultima strigare pentru listele parlamentare

ARD Constanța! Cătălin Anghel pierde Colegiul 8

569
2
ARD Constanța! Cătălin Anghel pierde Colegiul 8 - catalinanghel1351183378-1351201835.jpg

Articole de la același autor

Politica românească a demonstrat, încă o dată, că mizeriile din interiorul partidelor sunt ascunse cu multă ușurință sub preș. Așa se face că oameni care au fost dați afară din partid în urmă cu mult timp sau au intrat în vizorul anchetatorilor fiind bănuiți de anumite infracțiuni se pot trezi peste noapte în calitate de candidați la alegerile parlamentare, în timp ce membrii activi sunt pur și simplu șterși de pe liste.

În cursul zilei de ieri, la București, a avut loc ultima întâlnire în cadrul căreia s-au purtat discuții privind candidaturile la alegerile parlamentare pentru județul Constanța.

Inițial, președintele PDL și co-președinte ARD Constanța, Gigi Chiru, făcuse publică o listă cu cei care vor candida. La două săptămâni de la prezentarea primei liste de candidaturi, lucrurile au luat o altă întorsătură, motiv pentru care de pe lista inițială au dispărut anumiți candidați și au apărut alții.

După negocieri aprige, ieri, reprezentanții ARD Constanța au transmis o altă listă, de data aceasta, zic ei, finală, cu numele candidaților celor care își vor încerca norocul la loteria parlamentarelor.

Menționăm că, inițial, Comisia de Etică condusă de Monica Macovei respinsese două candidaturi de la Constanța: cea a lui Florin Gheorghe și a lui Nicolae Anghel. Totuși, până la semnarea finală a documentului, lucrurile "s-au re-glat", motiv pentru care cei doi se regăsesc în continuare pe lista de candidaturi.

Așadar, conform ultimelor negocieri de la București, lista Alianței România Dreaptă (ARD) pentru județul Constanța a suferit modificări. Astfel, au fost stabiliți să candideze: la Colegiul 1 - Stelian Gima, Colegiul 2 - Nicolae Anghel, Colegiul 3 - Tudor Șerban, Colegiul 4 - Constantin Chirilă, Colegiul 5 - Zanfir Iorguș, Colegiul 6 - Iustin Fabian Roman, Colegiul 7 - Oana Maria Florea, Colegiul 8 - Andrei Gheorghe (PNȚCD), Colegiul 9 - Dănuț Culețu (FC), Colegiul 10 - Florin Gheorghe.

La Senat, pe Colegiul 1 - Florian Constantin, Colegiul 2 - Tănase Barde, Colegiul 3 - Gheorghe Măndilă și Colegiul 4 - Gigi Chiru.

Cea mai importantă modificare apărută în listă este eliminarea candidatului Cătălin Anghel care reprezenta Partidul Noua Re-publică la Constanța și urma să candideze pe Colegiul 8 la Camera Deputaților.

"În cadrul ultimei runde de negocieri ce a avut loc la București, PNȚCD Constanța a reușit să obțină candidatura pentru Colegiul 8 din județul Constanța. Candidatul nostru este profesorul Andrei Gheorghe", a declarat Tudor Chesoi, președintele PNȚCD Constanța.

"Mi-am dat seama că onoarea este o floare rară în politică"

La rândul său, Cătălin Anghel a transmis un comunicat de presă în care și-a expus punctul de vedere.

"Am luat act cu profundă dezamăgire de hotărârea conducerii centrale a Alianței România Dreaptă de a schimba în al 12-lea ceas nominalizarea candidatului de pe Colegiul 8 pentru Camera Deputaților, în favoarea candidatului propus de PNȚCD Constanța, domnul Gheorghe Andrei.

Această regretabilă decizie a fost posibilă ca urmare a unor presiuni iraționale făcute timp de două săptămâni de către președintele PNȚCD Constanța, domnul Tudorel Chesoi, pe de o parte, și a slăbi-ciunilor ARD România, pe de altă parte. Pentru opinia publică, aș dori să fac precizarea că Partidului Noua Republică i-a fost alocat Colegiul 8 pentru Camera Deputaților din municipiul Constanța în urma unei negocieri care a fost purtată între toți partenerii Alianței încă de acum 25 de zile. Ulterior acestor negocieri, liderul PNȚCD Constanța, domnul Tudorel Chesoi, a început să facă presiuni asupra PDL Constanța și PDL București, pentru a schimba această alocare, de parcă nominalizarea subsem-natului ar fi fost rodul unui schimb de tarabă între mai multe persoane fizice și nu al unei negocieri politice între mai multe partide.

Până astăzi am considerat că un parteneriat între partide, dublat de discuții și înțelegeri clare între președinții acestor partide, este deasupra oricăror orgolii, interese personale sau chiar financiare. Mi-am dat seama însă că onoarea este o floare rară în politică, iar o parte a politicienilor stau prost la acest capitol. Poate nu sunt încă pregătiți pentru o schimbare din temelii a principiilor ce guvernează astăzi politica.

Am intrat în această competiție electorală întrucât, prin experiența mea profesională dublată cu vârsta, mi-am dorit să pot contribui în mod direct la profesionalizarea clasei politice românești și să aduc un suflu nou în spectrul politic local. În acest context, Noua Republică nu va mai avea niciun candidat la aceste alegeri parlamentare în județul Constanța. Este însă din ce în ce mai evident că România are nevoie de o altă clasă politică, de alți oameni politici care să își respecte angajamentele stabilite atât între ei, cât mai ales în fața electoratului, și nu de oameni care își schimbă cuvântul în funcție de interese. Urez succes în această campanie electorală tuturor can-didaților ARD din județul Con-stanța, întrucât rațiunea opririi USL din marșul triumfal spre câștigarea acestor alegeri într-o manieră zdrobitoare este mai importantă decât nedreptatea al cărei subiect este astăzi Noua Republică și candidatul ei", a transmis Cătălin Anghel.

Comentează știrea

c. neagoe
26 octombrie 2012
fiecare se considera cel mai bun

Felicitari domnule presedinte Chesoi ! Sunteti foarte tare , daca asa cum afirma Catalin (o spun cu simpatie ) , singur ati castigat o batalie cu "alianta " . Catalin se considera mai eligibil , decat domnul profesor Andrei Gheorghe , fost deputata , cxaruia nu i s-a putut imputa nimic si care este o personalitate ; este ca si cum eu as crede ca sunt mai eligibil decat Crin Antonescu sau deca Victor Ciorbea , de a caror cinste , nimeni nu se poate indoii . Activeaza politi , Cataline (tit cu simpatie ) si sigur la alegerile viitoare , vei castiga .

Vasile
26 octombrie 2012
Etica

Bravo nea vasile,l-ai tinut in liste pe Florin(omul lui moisoiu,la randul lui omul lui mazare) si zici ca vrei constructie politica serioasa la cta ? Nu vrei ! Ti-e mai aproape apartamentul daruit de danut decat calitatea oamenilor. De ce ati facut comisia de integritate ? Sa va faceti e ras si s-o faceti de rusine pe intransigenta Macovei! Se confirma in cazul tau ca LOVEAUA este mai tare ca MACOVEAUA.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.443 secunde