Democrat-liberalii constănțeni află, astăzi, cu cine vor merge în alegeri

471
2
Democrat-liberalii constănțeni află, astăzi, cu cine vor merge în alegeri - gigichiru21345053261-1351115211.jpg
Democrat-liberalii constănțeni sunt încă în fierbere și nu pot începe pregătirile pentru alegerile parlamentare pe colegiile de care sunt responsabili pe motiv că, încă, nu se cunosc cu exactitate candidații la fotoliile de parlamentari.


Inițial, președintele PDL Constanța și co-președinte al Alianței România Dreaptă (ARD), Gigi Chiru, a anunțat o listă cu cei care vor merge la competiția din decembrie. Pe parcurs, lista candidaților a suferit modificări de nume, unii dintre candidați fiind contestați chiar din interiorul partidului.

Fără să mai intrăm în amănunte vizavi de disputele din cadrul formațiunii de la malul mării, este de așteptat ca democrat-liberalii constănțeni să cadă la pace dacă vor să câștige timp pentru pregătirea campaniei electorale. Nu de alta, dar în această situație sunt ținuți pe loc și cei doi candidați ARD de pe Colegiile 8 și 9, respectiv, Cătălin Anghel de la Partidul Noua Republică și Dănuț Culețu de la Forța Civică.

De altfel, și la nivel național, situația Alianței România Dreaptă (ARD) nu este "bătută în cuie".

În acest context, președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că lansarea candidaților ARD ar putea avea loc în data de 5 noiembrie și că până în prezent au fost semnate listele de candidați pentru 36 de organizații, incluzând diaspora.

"Pot să vă spun că 70-75% dintre cei care candidează sunt oameni noi, tineri, buni profesioniști în zona respectivă. Au fost și 32 de persoane care, în viziunea Comisiei de etică, nu îndeplinesc anumite condiții pentru a candida, până ieri dimineață se retrăseseră 12 și cu încă un candidat astăzi - 13. Sunt foarte multe contestații, pentru că în unele cazuri colegii se simt nedreptățiți, aceste contestații le va analiza comisia, le vom analiza și noi în continuare", a declarat, ieri, Vasile Blaga.

În ceea ce privește situația de la Constanța, listele nu au fost încă închise, adică semnate definitiv de comisia de etică și de președinții ARD.

"Deocamdată, se mai fac niște analize. Pentru Constanța listele vor fi închise mâine (n.r. astăzi) când mă voi duce eu la București", a declarat președintele PDL Constanța, Gigi Chiru.



Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Ionel
26 octombrie 2012
Recuperati-va

Dobrogea de la machidoni dragi romani,turci,tatari,lipoveni,armeni si care mai suntem in zona!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4015 secunde