Cât vom plăti pentru apa rece de la 1 septembrie

2448
3
Cât vom plăti pentru apa rece de la 1 septembrie - aparobinet-1346342607.jpg

1 septembrie vine cu vești bune, dar și cu vești proaste pentru constănțeni. Vestea bună este că, de mâine, nu vom mai plăti apa pluvială, iar cea proastă este că se scumpește apa rece și canalizarea. Conducerea RAJA susține că majorarea tarifelor este absolut necesară din cauza creșterii inflației. În același timp, s-a decis renunțarea la facturarea apei meteorice, ceea ce va scădea valoarea de plată cu aproximativ zece procente. Scumpirea apei este compensată, practic, de scoaterea apei pluviale.

"Ajustarea prețului la apă trebuie făcută în același timp cu modificarea ratei inflației. Aceasta s-a mărit cu 9% și de aceea se va mări și prețul la apa potabilă și cea de canalizare. Precizez că ultima majorare a apei a fost făcută de RAJA în iulie anul trecut, tot din cauza inflației", a precizat directorul general al SC RAJA SA, Felix Stroe.

Practic, dacă la ora actuală metrul cub de apă de băut costă 3 lei, de la 1 septembrie, prețul va fi majorat la 3,27 de lei. La rându-i, prețul pentru apa de canalizare va crește de la 2,67 lei la 2,81 lei.

Nu se mai facturează apele pluviale
În același timp, începând cu 1 septembrie, nu veți mai vedea pe factură și apa meteorică. Decizia a fost luată la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța.


"Pe 17 august, în ședința CJC, consilierii au hotărât, cu unanimitate de voturi, ca pentru populație să nu se mai factureze apa meteorică. Astfel, de la 1 septembrie, cetățenii nu vor mai plăti apa pluvială", a explicat Felix Stroe.

 
În acest fel, valoarea facturilor la apă va fi mai mică cu 10 la sută. Menționăm că, în prezent, facturarea apei meteorice se realizează în funcție de cât de mult a plouat și de suprafețele totale ale incintelor declarate de fiecare utilizator în parte.

Comentează știrea

emy
31 august 2012
pret apa +/-

Se ieftineste cu 10 % si se majoreaza cu 9 %.deci avantaj consumator 1 % ( UNU LA SUTA ) .Mare tie gradina DOAMNE !! si se si mai lauda ca a scazut pretul la apa ?!?!. Parca era vorba ( la inceputul campaniei electorale) ca nu se va mai plati TVA-ul la apa si canal pana la consumul de 5 m.c.( consum european mediu de familie ) iar numai ce depaseste 5 mc se va incasa cu tva.Au uitat promisiunile facute,ca deh votul s-a luat.Votati USL-ul si echipa lor.

gigi
5 septembrie 2012
pret apa

sunteti cu capubl.unbloc care are 34 m.c. apa meteo plateste 3,27x34= pe cand acelasi bloc daca consuma 700.m.c.xcu dif de 41 de bani de la marirea pretului nu este prea egal.reduce 110 lei ,platesti 287 lei,numai la raja 287=110.rusine!

lucian56
6 septembrie 2012
pret apa!

Mare realizare. Nu mai platim apa pluviala. Mai ale ca pe la noi nu a mai plouat din MAI. Pretul este mult mai mare pentru noi pentru ca este si TVA-ul. Apa de canalizare o platim in procent de 100% cu toate ca pina anul trecut procentul era de 90%. Si chestia cu inflatia este tare. Toti isi recupereaza inflatia de pe spinarea noastra. Si pierderile imense de apa la tot mai numeroasele avarii.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 August 2012
Stire din Social : Atenție, se oprește apa!
Joi, 23 August 2012
Stire din Social : Atenție  se oprește apa!
Pagina a fost generata in 0.6086 secunde