Câte păduri mai sunt în județul Constanța

3837
Câte păduri mai sunt în județul Constanța - padure-1331662431.jpg
Între 15 martie și 15 aprilie, sărbătorim Luna Pădurii. Cu acest prilej, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Constanța, împreună cu Direcția Silvică Constanța și în parteneriat cu instituții de învățământ vor organiza acțiuni de educație ecologică, concursuri de desene și vizite la pepiniera Mamaia.
"Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice și reprezintă o măsură de resensibilizare a publicului și a factorilor decizionali cu privire la importanța pădurilor, a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic. Din păcate, efectele despăduririlor sunt eroziunea solului și, implicit, scăderea fertilității lui, inundațiile și alunecările de teren, creșterea concentrației de dioxid de carbon din atmosferă și scăderea concentrației de oxigen, reducerea precipitațiilor prin scăderea cantității de apă din atmosfera rezultată din transpirația plantelor, creșterea frecvenței și intensificarea vânturilor datorită absorbției căldurii de către terenurile defrișate, care generează diferențe de temperatură, dispariția multor specii de plante și animale care populează pădurile", precizează directorul executiv al APM Constanța, Simona Constantin.
În prezent, în județul Constanța, există 11 păduri declarate arii naturale protejate. Este vorba despre pădurea Hagieni (392,9 hectare), Fântânița Murfatlar (66,4 hectare), Dumbrăveni (345,7 hectare), Esechioi (26 hectare), Canaraua Fetii (168 hectare), Celea Mare - Valea lui Ene (54 hectare), Cetate (62 hectare), Bratca (67 hectare) și masivul Cheia (1182 hectare).
Suprafața fondului forestier din județul Constanța este de 38.112 hectare, din care 32.691 hectare sunt ocupate de păduri. În ultimii ani, s-au desfășurat mai multe acțiuni de împădurire. Astfel, în 2009, au fost împădurite 431 de hectare, în 2010 - 399 de hectare și în 2011 - 556 de hectare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4962 secunde