Bani europeni pentru creșterea calității serviciilor Caselor de Pensii

365
1
Peste 21 de milioane de lei vor intra în bugetul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) cu destina-ția îmbunătățirii calității serviciilor oferite asiguraților din sistemul public de pensii. Este vorba despre un proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională - "Servicii publice online destinate cetățenilor, contribuabili și bene-ficiari ai sistemului public de pensii și din sistemul accidentelor de muncă și ai bolilor profesionale".
Se intenționează creșterea calității serviciilor CNPP oferite tuturor asiguraților din sistemul public de pensii, prin implementarea unui sistem informatic integrat. Perioada de derulare a proiectului este de 24 luni. Astfel, va fi instituit un serviciu public online stabil, profesionist, transparent, eficient și imparțial în interesul cetățenilor, promovând accesul public la documente și posibilitatea completării online a acestora, reducerea timpului de răspuns al instituției la solicitările publicului prin crearea unui instrument modern și accesibil la scară națională, descongestionarea activităților la ghișeele instituției prin oferirea acelorași documente în sistem electronic; instruirea utilizatorilor și a personalului ce administrează sistemul.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt contribuabilii și beneficiarii sistemului public de pensii și din sistemul accidentelor de muncă (circa 5.600.000 de asigurați, 450.000 de angajatori și 5.400.000 de pensionari).
În categoria beneficiarilor indirecți intră angajații Casei Naționale de Pensii Publice și cei ai caselor teritoriale de pensii. În urma implementării proiectului, aceștia vor dezvolta abilități de utilizare a mijloacelor electronice și vor fi conectați la metodele moderne de comunicare, contribuind astfel la îmbunătățirea serviciilor instituției.

Comentează știrea

Piciu
14 martie 2012
RISIPA

Bani aruncati aiurea pe niste programe care nu vor functiona si care nu vor folosi nimanui, 99% dintre cei care se pensioneaza acum nu stiu cum se deschide un calculator. Mai degraba ar avea nevoie de persnoal suplimentar pentru rezolvarea dosarelor in 30 de zile cum spune legea, in loc sa fie lasati muritori de foame cel putin 90 zile.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5231 secunde