Câți bani fac cerșetorii de pe străzile Constanței

996
4

Articole de la același autor

Sunt prin toată Constanța, la fiecare semafor, pe marile bulevarde, în parcările supermarketurilor, în centru, ne întind mâna cu ochi triști și ne bânguie câteva cuvinte să ne înduioșeze. Uneori ne lăsăm convinși și le întindem un bănuț sau o hârtie, alteori trecem mai departe indiferenți sau îi gonim cu o privire urâtă sau cu o înjurătură. Sunt cerșetorii Constanței, parcă din ce în ce mai mulți în ultima perioadă. 


Ne agasează, ne bat în geamul ma-șinii, ne urmăresc pe stradă, doar doar i-om ajuta cu ceva. Puțini se mulțumesc însă cu un covrig sau cu un biscuite, cei mai mulți așteaptă bani. 


"Dați-mi și mie 50 de bani, să-mi iau ceva de mâncare!", așa și-a început povestea Marian, unul dintre copiii care își petrec zilele calde de noiembrie în intersecția de la Tomis III. L-am întrebat dacă își ia de mâncare și câți ani are. Ne-a răspuns că are opt ani și că împarte mâncarea pe care o cumpără din banii cerșiți cu cei cinci frați și surori pe care îi are acasă. Stă în Agigea, dar nu vine la Constanța în fiecare zi. Părea că are textul gata pregătit pentru astfel de curioși. Atunci când l-am întrebat cu cine vine de la Agigea, a spus că vine cu mama lui, care face curățenie la cineva și că nu ajung la Constanța în fiecare zi, ci doar de două ori pe săptămână. 


"Mama muncește trei - patru ore și când termină vine și mă ia de aici. Ea primește 100 de lei pentru munca sa și eu strâng câteodată cam tot atât. Mergem și cumpărăm ce ne trebuie și ne ajunge până săptămâna viitoare. Tata nu mai stă cu noi, pentru că l-a gonit mama. Nu are serviciu", ne-a mai spus Marian. 


Își cumpără alcool sau țigări 
Nu știm cât din povestea băiatului este adevăr și cât invenție, pentru a înduioșa trecătorii. Cert este că, a doua zi, nu 
l-am mai găsit în intersecție și nici a treia sau a patra zi. Dacă este adevărat ceea ce ne-a spus, este de apreciat atât el, cât și mama sa. Din păcate, însă, mulți dintre cerșetorii de pe străzile Constanței sunt doar niște impostori. Prea puțini însă folosesc banii primiți pentru a-și duce traiul de pe o zi pe alta. Unii își ali-mentează viciile, cumpărându-și băutură și țigări, alții chiar merg la jocurile de noroc. 


Pușcărie pentru cerșetorie 
Conform legilor în vigoare, cerșetoria este considerată infracțiune și se poate pedepsi chiar și cu închisoarea. Cu toate acestea, n-am prea văzut cerșetori reținuți și încarcerați. Practic, fapta persoanei care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, se pedepsește cu închi-soarea de la o lună la trei ani. Totuși, autoritățile îi privesc cu indulgență pe cerșetori și îi tolerează, chiar dacă unii dintre ei devin agresivi atunci când oamenii îi ignoră. Însă, aceștia trăiesc mai mult decât îndestulător din mila publică. 


Comentează știrea

Iuliu
13 noiembrie 2015
Unde la munca?

Avem milioane de oameni buni de munca si care nu gasesc de lucru. Invatatura,scoala,este un moft,nimeni nu da doi bani pe cei cu carte,nu exista de lucru decat foarte putin ,pentru necalificarti ,pentru munca cu carca pe bani simbolici.Cersetorii aia nu au scoala si la ce bun ar avea? Cine angajeaza asa ceva? Pai tot aia care nu angajeaza nici oamenii cu scoala,adica nimeni,pentru ca nu avem angajatori,nu avem economie,nimic.Avem o tara distrusa de mafie si de poporul autodistructiv prin lasitatea lui.

camelia
13 noiembrie 2015
s

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ioan
13 noiembrie 2015
Citi banifac cersetorii

Castiga bani de acasa! Cautam colaboratori pentru o activitate simpla la domiciliu! Castiga bani de acasa, usor si inteligent! Oferim si curs special gratuit de instruire pas cu pas. Castiga bani de acasa! Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: [email protected]

Cosmin
13 noiembrie 2015
Colaborare cu contract de comision!

Colaborare cu contract de comision! Avem nevoie urgent de persoane extrem de serioase, pentru lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Cerinte: disponibilitate la studiu, varsta minima de 18 ani, cunostinte de navigare pe internet, folosirea emailului, lucru cu documente word si pdf. Oferim instruire gratuita si pas cu pas. Numai cei foarte seriosi pot sa ceara detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum ar putea fi descurajată cerșetoria
Pagina a fost generata in 0.3293 secunde