CAUȚI UN JOB? Astăzi se desfășoară Bursa Generală a Locurilor de Muncă

972
CAUȚI UN JOB? Astăzi se desfășoară Bursa Generală a Locurilor de Muncă - munca-1366320766.jpg
Constănțenii în căutarea unui loc de muncă fie numai pe perioada sezonului, fie permanent au ocazia să se angajeze astăzi, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța și este găzduit de Restaurantul Terasa Colonadelor. Deschiderea oficială a bursei este programată pentru ora 10,00.

"Au fost contactați peste 160 de agenți economici, din care și-au anunțat participarea 65 de companii. Numărul total al locurilor de muncă oferite depășește 1.442, din care aproape o sută de locuri de muncă sunt pentru persoane cu studii superioare și restul pentru persoane cu studii medii", a declarat Gabriela Spătaru, purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanța.

Oferta va cuprinde 480 de posturi în hoteluri și alte facilități de cazare, 15 posturi în industria alimentară, 90 de posturi în lucrări speciale de construcții, 7 posturi în comerțul cu ridicata, 33 de locuri în activități de asigurări, reasigurări și alte fonduri de pensii, 12 posturi în tranzacții imobiliare, 40 de posturi în activități ale direcțiilor, birourilor administrative centralizate, 4 posturi în fabricarea altor produse din minerale nemetalice, 42 de posturi în restaurante și alte activități de servicii și alimentație, 90 de posturi în fabricarea altor mijloace de transport, 20 de posturi în activități de investigație și protecție, 31 de posturi în transporturi terestre și transporturi prin conducte, 181 de posturi în comerțul cu amănuntul, câte 8 posturi în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat și în fabricarea de mobilă, 36 de posturi în repararea, întreținerea și instalarea mașinilor și echipamentelor, 3 posturi în fabricarea de mașini, utilaje și echipamente, 26 posturi în fabricarea altor mijloace de transport, 16 posturi în construcții de clădiri, 20 posturi în lucrări de geniu civil, 3 posturi în activități de servicii anexe extracției și 26 posturi în industria alimentară.

Aproape 14.000 de șomeri

Datele sunt preliminare și este posibil ca și astăzi să mai apară agenți economici cu oferte de muncă. Bursa locurilor de muncă este o măsură activă pentru combaterea șomajului, care are ca efect creșterea ocupării forței de muncă prin facilitarea accesului la locurile de muncă vacante. Prin intermediul acestei măsuri active, persoanele care solicită joburi se pot întâlni în mod direct cu agenții economici care oferă locuri de muncă.

La sfârșitul lunii martie 2013, în județul Constanța se înregistrau 13.915 șomeri, din care 7.592 erau femei. Beneficiari de indemnizație erau doar 7.412, iar fără indemnizație - 6.503. Aproape jumătate din șomeri - 7.357 - provin din mediul privat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7364 secunde