Cazurile de abuz asupra copiilor se pot raporta la numărul 119

147
Cazurile de abuz asupra copiilor se pot raporta la numărul 119 - abuzuricopii2-1641410576.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 5 ianuarie, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că a operaţionalizat, în cadrul programului guvernamental „Din grijă pentru copii”, numărul unic naţional 119 destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare şi orice altă formă de violenţă asupra copilului. Toate acestea în condiţiile în care nu există lună în care, în întreaga ţară, să nu fie raportate astfel de cazuri de micuţi cărora le aste aplicat un tratament violent.

Pentru cei care vor să semnaleze astfel de situaţii, ei pot apela cu încredere numărul 119, în mod gratuit, din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă. Mai departe, acesta va fi preluat de către consilierii direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului. Totodată, pentru a putea fi raportate cazurile ale căror victime sunt copii, STS a configurat, testat şi implementat soluţia tehnică de tip call-center în cele 41 de judeţe ale ţării, precum şi în sectoarele municipiului Bucureşti.

Ca urmare, apelurile care semnalează diferite situaţii care afectează copiii vor putea fi preluate, 24 de ore din 24. De precizat că, în cazul situaţiilor anunţate prin 119, dar pentru care este necesară intervenţia imediată a Poliţiei sau a echipajelor medicale, operatorii direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului vor alerta Serviciul de urgenţă 112. În plus, atunci când sunt cazuri de copii dispăruţi, Poliţia poate utiliza Sistemul de avertizare RO-ALERT, administrat din punct de vedere tehnic de către STS. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0514 secunde