Ce ar fi bine să nu uitați în noaptea de Revelion. Obiceiuri sau superstiții?

511
Ce ar fi bine să nu uitați în noaptea de Revelion. Obiceiuri sau superstiții? - fondrevelion-1640801271.jpg

Articole de la același autor

La ora 00.00 sau imediat după, se spune că e bine să ții aproape ce dorești mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu şampanie pentru veselie.



Se spune că nu trebuie să lipsească peștele sau măcar icrele de pe masa de Anul Nou, pentru a te strecura la fel de ușor ca peștele în anul ce vine și pentru a avea noroc. Pe masa de Anul Nou, e bine să fie și o ramură de vâsc, tot pentru a atrage norocul. De asemenea, pentru un an norocos şi plin de iubire sunt de preferat hainele roşii, roşul fiind considerat culoarea veseliei şi a dragostei.

Prima persoană care vă bate la uşă în prima zi din an trebuie primită în casă, pentru a vă aduce noroc.

Dacă doriţi să aveţi succes la serviciu, este bine ca în prima zi a anului să faceţi ceva în legătură cu ocupaţia pe care o aveți.

E bine să aveţi locuinţa curată, în prima zi a noului an, să aveţi geamuri deschise în noaptea de Anul Nou şi o lumânare sau o lumină aprinsă.

În mai multe ţări, printre care şi România, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de preţ în prima zi din an şi nici nu plătesc datorii sau taxe, toate acestea fiind semne de sărăcie în anul ce abia începe.

Fetele necăsătorite obișnuiesc, în noaptea de Revelion, să pună într-un vas cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr și un ban pentru a-și visa ursitul.

Îndrăgostiții se sărută sub vâsc, la miezul nopții, atât pentru noroc în anul ce vine, cât și pentru o relație fericită și de lungă durată. Tot la miezul nopții, paharele și farfuriile trebuie să fie pline, pentru bogăție în anul următorul.

Cine mănâncă pește în noaptea de Revelion „va trece ca peștele prin apă" în noul an. De cealaltă parte, carnea de pasăre consumată în noaptea dintre ani ar aduce ghinion.

În noaptea de Revelion se spune că e bine să se mănânce 12 boabe de struguri și să se pună 12 dorințe, pentru fiecare lună a noului an.

Tot atunci se desfac și 12 foi dintr-o ceapă, se așază în ordine și se pune pe ele jumătate de linguriță de sare. Foile de ceapă sunt lăsate pe masă până a doua zi dimineață și se crede că, dacă sarea s-a topit toată în anumite luni, înseamnă că acestea vor fi ploioase. În caz contrar, vor fi luni secetoase.

Nu se intră în noul an cu datorii sau fără bani.

Pe 1 ianuarie e de rău augur să se împrumute bani. De asemenea, persoanele care plâng în această zi vor avea un an plin de evenimente triste. Tot în prima zi din an se primește în casă măcar un copil cu Semănatul. După urarea scurtă, copilul va arunca cu grâu, porumb sau orez.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4538 secunde