Ce au găsit inspectorii de muncă la angajatorii constănțeni

184
Ce au găsit inspectorii de muncă la angajatorii constănțeni - ceaugasitinspectorii-1386956117.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1 - 30 noiembrie 2013, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a continuat activitatea de control și verificare a societăților comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța.

Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii și securitatea și sănătatea în muncă a salariaților. În acest sens, corpul de control Relații de Muncă din cadrul I.T.M. Constanța a verificat 437 de agenți economici din care 82 au fost sancționați, aplicându-se 11 aver-tismente și 71 amenzi în valoare de 646.100 lei. În total, au fost dispuse 730 de măsuri cu termen scadent de remediere a neconformităților constatate.

"Opt angajatori, cu 39 de persoane, au fost sancționați pentru netransmiterea datelor în REVISAL și alți 22 de angajatori care practicau munca fără forme legale. La aceștia au fost identificate 30 persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă. Sancțiunile s-au ridicat la valoarea totală de 300.000 lei", a precizat inspectorul șef al I.T.M. Constanța, ing. Liviu Lupu.

Inspectorii au mai identificat cazuri în care angajatorii nu respectau prevederile legale privind repausul săptămânal, nu păstrau o evidență clară a orelor de lucru prestate de salariați, nu aplicau legile în vigoare privind munca suplimentară și nici cele privind munca de noapte.

De asemenea, Corpul de control Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul I.T.M. a verificat 167 angaja-tori, dispunând 419 măsuri de remediere a neconformităților constatate. În plus, au fost aplicate 412 sancțiuni, din care 391 avertismente și 21 amenzi în valoare de 120.000 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2467 secunde