Ce caută românii atunci când se angajează

167
1
Ce caută românii atunci când se angajează - cecautaromanii-1389291145.jpg

Articole de la același autor

Atunci când își caută un job nou, românii vor un loc de muncă sigur, la o firmă cu standarde etice ridicate, și se gândesc mai puțin la satisfacția lucrului bine făcut și perspectivele de dezvoltare personală. La această concluzie a ajuns un studiu recent, care arată că nu ne deranjează să dăm și să primim, la rândul nostru, servicii de slabă calitate. Cercetarea Daedalus, făcută în șapte țări din Europa, relevă că cele mai importante cinci caracteristici care contează pentru angajați sunt: pachetul salarial (79,4%), lu-crul într-un domeniu inte-resant (52,7%), siguranța postului (47,3%), satisfacția lucrului bine făcut (38,6%) și nivelul scăzut de stres (38,4%). Perspectivele de dezvoltare personală (32,8%), oportunitățile de promovare (30,1%) și standardele etice ridicate ale angaja-torului (16,8%) par să fie mai puțin importante în regiune în aceste vremuri, notează raportul. "Este evident impactul crizei asupra slujbei ideale, primează salariul și sigu-ranța postului în detrimen-tul unor aspecte care acum cinci ani erau în top - dezvoltarea personală și opor-tunitățile de promovare. Cu toate acestea, oamenii își doresc în continuare să lucreze într-un domeniu interesant, care să-i sti-muleze", a explicat Daniel Enescu, reprezentantul Daedalus. La nivelul regiunii, românii se află pe primul loc în ceea ce privește preferința pentru siguranța locului de muncă (65%, față de 47,3% media pe regiune) și companiile cu standarde ridicate de etică (20,4%, comparativ cu media de 16,8%). Totodată, ei ocupă locul secund privind slujbele cu nivel redus de stres (44,4%, față de 38,4% media pe regiune) și care să înglo-beze beneficii pe lângă sa-lariu (46,4%, față de 36,7%).
Românii sunt în schimb mai puțin interesați de satisfacția lucrului bine făcut (32,8%, față de 38,6% media regională) și de perspectivele de dezvoltare personală (25,6%, față de 32,8%). Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2.306 de respondenți din șapte țări: România, Bulgaria, Serbia, Croația, Turcia, Cehia și Slovacia.


Comentează știrea

christian louboutin discount
28 februarie 2014
christian louboutin discount

louboutin men online Stiri Social : Ce caută românii atunci când se angajează | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin discount http://k8srr.com/images/christian-louboutin-rollerboy-spikes.asp

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Social : Ce meserii pot învăța șomerii, gratuit
Pagina a fost generata in 0.542 secunde