Ce joburi de sezon aduce Moș Crăciun

116
Ce joburi de sezon aduce Moș Crăciun - 18decfondjoburicraciun-1387383402.jpg

Articole recomandate

Perioada sărbătorilor de iarnă oferă o șansă în plus celor care își caută de lucru, întrucât în acest sezon, numărul joburilor part-time sau pe proiect crește cu până la 15%, spun recrutorii.

Nu mai miră pe nimeni că s-a ajuns ca, în această perioadă a anului, sute de candidați să se lupte pentru un job special de Moș Crăciun. Astfel, potrivit Unica.ro, cererea pentru promoteri, animatori, operatori call-center a crescut cu 10-15% față de luna anterioară. De asemenea, au apărut și primele joburi sezoniere legate de Sărbătorile de iarnă. De exemplu, "pentru un job de Moș Crăciun, au trimis CV-ul peste 100 de candidați în doar câteva zile", spune Adela Râpeanu, expert comunicare în cadrul site-ului de recrutare Myjob. Potrivit acesteia, pentru că luna decembrie debutează cu diverse promoții companiile care operează, în special, în domeniul comerțului sau al divertismentului, au nevoie de persoane disponibile pentru joburi part-time sau pe proiect.

Job de Moș Crăciun

Persoanele care dovedesc talente ac-toricești și au simțul umorului pot aplica pentru un job de Moș Crăciun. Perioada pentru care este angajat se termină cu puțin înaintea Anului Nou, iar programul de lucru poate dura până la șase ore pe zi. Salariul variază între 10 și 15 euro pe oră, joburile fiind part-time, câteva ore pe zi, pe perioade de până la șase săptămâni.

Promoteri, animatori de petreceri

Persoanele active, sociabile, cu aspect fizic plăcut și bune abilități de comunicare ar putea lucra ca promoteri. În același timp, cei aflați în căutarea unui job mai pot aplica pentru posturi de animator de petreceri pentru copii sau pentru cele de client misterios.

Ocazie pentru câștiguri suplimentare

Ofertele de locuri de muncă specifice sărbătorilor de iarnă reprezintă o alternativă și pentru cei care vor un câștig suplimentar, dar și pentru cei care vor un job de tranziție. Mai mult, spun specialiștii în recrutare, un astfel de job poate fi primul pas către unul permanent, pentru că unora dintre angajații part-time li se oferă șansa de a rămâne în companie.

"Numărul de joburi specifice sezonului crește semnificativ în această perioadă. De asemenea, mai multe locuri de muncă vor fi și în cadrul companiilor cu o creștere a activității de Sărbători", spune Laura Chilom, HR Consultant în cadrul eJobs.

Datele de pe site arată că activitatea de recrutare crește în retail, logistică și distribuție, iar cele mai multe oferte de muncă sunt pentru casieri, lucrători comerciali, personal la raft, operatori depozit, ambalatori și motostivuitoriști. Cei care nu au aplicat încă ar putea-o face, fie și pe ultima sută de metri!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri originale pentru părinți
Pagina a fost generata in 2.3892 secunde