Ce cursuri de formare s-au căutat anul acesta

102
Ce cursuri de formare s-au căutat anul acesta - cursuripentrusomeri-1603380865.jpg


De la începutul anului și până în prezent, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulților și centrelor proprii din cadrul agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, 8.344 persoane.


Dintre acestea, 4.846 sunt șomeri, 2.282 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. De asemenea, alte 1.194  persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare, iar 22 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, alții decât șomerii.


Astfel, în perioada de referință au fost organizate 316 de programe de formare profesională gratuite dintre care 174 programe de calificare/recalificare și 142 programe de inițiere, perfecționare sau specializare. Principalele meserii/ocupații, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru șomeri în perioada ianuarie - septembrie 2020 sunt: inspector/ referent resurse umane, operator introducere, prelucrare, validare date, agent de securitate, lucrător în comerț, frizer - coafor - manichiurist – pedichiurist, contabil, instalator instalații tehnico- sanitare și gaze. 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9574 secunde