Ce cursuri de formare sunt la mare căutare

237
Ce cursuri de formare sunt la mare căutare - formare-1619468109.jpg
În perioada ianuarie - martie 2021, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor și centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, 3.381 persoane.Dintre acestea, 1.837 sunt șomeri, iar 919 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. De asemenea, 625 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.


În perioada de referinţă au fost organizate 122 programe de formare profesională gratuite dintre care, 68 programe de calificare/recalificare şi 54 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare.


Principalele meserii/ocupaţii, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie - martie 2021, sunt: operator introducere, prelucrare, validare date, inspector resurse umane, lucrător în comerț, agent de securitate, femeie de serviciu, ajutor bucătar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3529 secunde