Salariații cu program redus primesc doar 75% din salariu

161
Salariații cu program redus primesc doar 75% din salariu - salariatii-1616944092.jpg

Articole de la același autor

Pe durata reducerii timpului de lucru, salariații afectați de această măsură beneficiază de o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul de bază brut lunar prevăzut în contractul individual de muncă și salariul de bază brut lunar aferent orelor de muncă efectiv prestate. Toate acestea vin ca urmare a reducerii timpului de muncă, în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat.

Potrivit reprezentanților Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, indemnizația este suportată de angajator, din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri și cheltuieli al acestuia și se achită la data plății salariului aferent lunii respective, urmând a se deconta, în cel mult cinci zile de la emiterea deciziei din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

După îndeplinirea de către angajator a obligațiilor declarative și de plată aferente veniturilor din salarii și asimilate salariilor din perioada pentru care se face solicitarea în conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.27 secunde