Ce drepturi au femeile însărcinate, la locul de muncă

241
1
Ce drepturi au femeile însărcinate, la locul de muncă - drepturigravide-1435246370.jpg

Articole de la același autor

Femeile însărcinate se bucură, înce-pând de ieri, de mai multe drepturi la locul de muncă. Guvernul a modificat legea privind protecția maternității la locurile de muncă, iar noile prevederi au intrat în vigoare pe 25 iunie 2015.

Astfel, angajatorul este obligat să le asigure viitoarelor mame un program redus de muncă sau să le permită să meargă în concediu fără a le afecta salariul. Facilitățile pentru gravide includ program redus de lucru, repartizarea pe un alt post, salariu integral, concediu de risc maternal de 120 de zile, indemnizație de 75 la sută din media veniturilor aferente ultimelor șase luni, pauze de odihnă, pauză de alăptare de două ore, reducerea cu două ore a programului de muncă și fără ore de lucru noaptea.

Pentru a beneficia de toate aceste drepturi, angajatele trebuie să obțină de la medicul de familie un document care să le ateste sta-rea și pe care să-l prezinte angajatorului. Ulterior, angajatorul nu are voie să divulge celorlalți angajați faptul că femeia este însărcinată, decât dacă are acordul scris al acesteia. 

Comentează știrea

Carmen
26 iunie 2015
Castiguri din prima luna

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Martie 2014
Stire din Sănătate : Important pentru gravide
Pagina a fost generata in 0.3877 secunde