Ce obligații au patronii la angajare

297
Ce obligații au patronii la angajare - angajare-1518112249.jpg

Articole de la același autor

Angajarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă se poate face numai dacă agentul economic are disponibile locuri de muncă vacante și acestea sunt comunicate Serviciului Public de Ocupare.


Mai mult decât atât, angajatorii au obligația să comunice Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea lor.


În același timp, angajatorii au obligația să comunice AJOFM în termen de o zi dacă locurile de muncă vacante anunțate au fost ocupate. Pentru încadrarea în muncă a șomerilor indemnizați și neindemnizați înregistrați în baza de date a agenției, aceștia trebuie să se prezinte cu o zi înainte de producerea efectivă a angajării. 


Precizăm că necomunicarea în termen a datelor privind angajarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la AJOFM, atrage imposibilitatea acordării primelor și stimulentelor prevăzute în Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă cu modificările și completările ulterioare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4952 secunde