Ce obligații fiscale ai dacă obții venituri din închirierea locuințelor în 2022

1234
Ce obligații fiscale ai dacă obții venituri din închirierea locuințelor în 2022 - chirie-1649862365.jpg
Persoanele care închiriază locuințe sau camere din locuințe pe termen medu și lung trebuie să plătească impozit la stat. Veniturile obținute prin închiriere trebuie declarate la ANAF.


Contribuabilii care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor, în cursul anului fiscal, sunt obligaţi să depună declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, pentru venitul estimat a se realiza în fiecare an fiscal, indiferent dacă în anul fiscal anterior au înregistrat pierderi, până la data de 25 mai, inclusiv.

Contribuabilii care încep o activitate în cursul anului fiscal sunt obligaţi să depună declaraţia în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Potrivit Antena3.ro contribuabilii pentru care cheltuielile se determină în sistem forfetar şi care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real depun declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice completată corespunzător, până la data de 25 mai, inclusiv.


Contribuabilii care încep o activitate în cursul anului fiscal sunt obligaţi să depună declaraţia în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Contribuabilii pentru care cheltuielile se determină în sistem forfetar şi care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real depun declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice completată corespunzător, până la data de 25 mai, inclusiv.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4829 secunde