Atenție la hoții din locuințe! Folosesc „metoda împrietenirii” pentru a păcăli victimele

5945
Atenție la hoții din locuințe! Folosesc „metoda împrietenirii” pentru a păcăli victimele - xhotilocuinte2-1649249204.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii atrag atenția constănțenilor asupra unei metode prin care răufăcătorii fură bunuri din locuințe. „Unul dintre modurile de operare ale hoților din locuințe este cel „prin împrietenire”. Acești infractori acționează prin atribuirea unor calități false și distragerea atenției. Tiparul este de persoană politicoasă, care pretinde a fi un reprezentant al unor autorități publice, companii de gaze, cablu, apă, deratizare sau electricitate și face parte din categoria persoanelor convingătoare și insistente. Sunt cazuri în care hoții poartă adesea salopete cu logo-ul companiei și chiar trusă de scule, chei de diferite mărimi, iar ținta furturilor o reprezintă, în general, persoane de vârsta a treia, singure”, au subliniat reprezentanții IPJ Constanța.

În acest context, în cursul zilei de miercuri, 6 aprilie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat acțiuni în scopul prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe. Polițiștii au informat cetățenii despre metodele de furt din locuințe, printre care numără metoda „instalatorul”, avertizând în special persoanele de vârsta a treia că autorul acestui tip de infracțiune se deghizează în instalator, convingând în special persoanele în vârstă, singure, să îi deschidă și să îl primească în casă pentru a le repara presupuse defecțiuni ale instalațiilor sanitare ori de gaz și, într-un moment de neatenție, le sustrage sume de bani din casă, după care declară că lucrurile sunt în regulă cu instalația, se scuză politicos și părăsește locuința.

În scopul prevenirii victimizării populației prin acest mod de operare, polițiștii vă sfătuiesc: „Nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în locuință, iar dacă este necesară efectuarea unor lucrări de reparații T.V., internet, instalații sanitare sau altele, solicitați prezentarea legitimației. Rugați un vecin să fie de față atunci când în locuința dvs. se desfășoară lucrări de reparații. Nu plătiți astfel de servicii pe loc, ci după emiterea unei facturi. Evitați să păstrați în casă sume mari de bani. Dacă ați devenit deja victima unei astfel de infracțiuni, rețineți cât mai multe semnalmente ale infractorului și sunați imediat la numărul de urgență 112!”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4457 secunde