Exercițiu de amploare privind respingerea unui desant fluvial și aerian în Delta Dunării

269
Exercițiu de amploare privind respingerea unui desant fluvial și aerian în Delta Dunării - xexercitiu-1649248593.jpg

Articole de la același autor

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” desfășoară, în perioada 4-7 aprilie, exercițiul „Danube Protector 22”, la care participă capabilități de luptă navale fluviale, structuri de infanterie ale Forțelor Terestre, structuri de infanterie marină și structuri de suport de luptă ale Bazei Logistice Navale „Pontica”.

Scenariul exercițiului cuprinde secvențe de respingere și de neutralizare a unor elemente de cercetare-diversiune inamice, secvențe de respingere a unui desant fluvial și aerian la gurile Dunării, în Deltă și în zona de litoral din nordul Dobrogei.

Șapte nave militare fluviale, zece ambarcațiuni rapide de asalt, o companie de infanterie marină și un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizată desfășoară, pe Dunăre și pe Brațul Sfântu Gheorghe, acțiuni de instruire pentru apărarea căilor de comunicații fluviale și a infrastructurii din zona gurilor de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Obiectivul principal al exercițiului îl reprezintă consolidarea deprinderilor militarilor pentru executarea acțiunilor tactice de contracarare a unui desant aero-mobil, în condițiile amenințărilor de tip hibrid și cu riscuri de atacuri C.B.R.N. (chimic-bacteriologic-radionuclear).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6023 secunde