Ce se întâmplă dacă nu puteți composta biletul în autobuz

876
Ce se întâmplă dacă nu puteți composta biletul în autobuz - controloriratcgf21-1308242684.jpg

Articole de la același autor

Pentru a putea călători cu un autobuz al Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC), con-stănțenii au obligația să-și achizi-ționeze un bilet sau un abonament. În caz contrar, riscă amenzi dras-tice, atrag atenția reprezentanții regiei. Ce se întâmplă, însă, în cazurile când călătorii nu au cum să valideze biletele, pentru că nu funcționează compostoarele?

Această problemă a fost sem-nalată de Izabela Ș., o cititoare a cotidianului "Cuget Liber", care spune că a avut surpriza să călătorească într-un autobuz în care nu funcționa niciunul dintre compostoare.

"Marți, în jurul orei 17.00, m-am urcat în autobuzul 40, spre stațiunea Mamaia și nu am putut să compostez biletul în niciun aparat. De altfel, nimeni din autobuz nu avea biletul compostat. De ce s-a ajuns în situația aceasta, nu se fac revizii? A venit vara, încep să vină turiștii, ne facem de râs. Sau aceasta este o viclenie, pentru a se da mai multe amenzi?", a afirmat constănțeanca.

Compostoarele sunt verificate zilnic

Reprezentanții RATC susțin că se iau măsuri pentru a fi evitate astfel de situații, dar se poate întâmpla ca aparatele să se defecteze. "Compostoarele sunt verificate de patru ori pe zi, la prima oră, la 10.00, la 14.00 și apoi seara, de dispecerii de la cap de linie, tocmai pentru a evita ca autobuzele să cir-cule cu aparate defecte. Rezulta-tele verificărilor sunt notate, băgate într-un plic și trimise la regie, unde sunt reverificate. Dacă se desco-peră că un validator este defect, fie este remediat pe loc, dacă se poate, fie este trimis autovehiculul la service", ne-a declarat Marius Brătulescu, șeful Serviciului de Exploatare din cadrul RATC.

Angajatul regiei nu neagă însă că e posibil ca defecțiunea să fi apărut în intervalul dintre verificări. "Poate mai scapă atenției o oră sau două, dar toate defecțiunile sunt depistate la controale. Cât privește cauzele defecțiunii, este posibil să fie o siguranță arsă sau aparatele să fi fost înfundate", a adăugat reprezentantul.

Într-o astfel de situație, călătorii care se vor afla în mijlocul de transport nu vor fi amendați, în even-tualitatea unui control, a dat asigurări Marius Brătulescu. Dar, bineînțeles, controloarele vor verifica la rândul lor dacă într-adevăr validatoarele nu funcționează.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Social : Week-end încins pe litoral
Pagina a fost generata in 1.7937 secunde