Ce sunt construcțiile nZEB?

231
Construcțiile nZEB (nearly zero energy building = clădiri cu un consum de energie aproape de zero) au devenit noul standard în construcții și, conform legislației în domeniu (Legea 372/2005, Directiva 2010/31/UE), se impune ca orice clădire nouă să fie nZEB, adică să aibă o rezistență termică a peretelui exterior de minimum 4 m2K/W. Clădirile sunt răspunzătoare pentru peste 40% din totalul emisiilor de CO2 și, de aceea, este mai mult decât evidentă importanța pe care trebuie să o acordăm construcțiilor noi.

Drumul spre nZEB


Eficiența energetică și reducerea amprentei de carbon reprezintă noile sisteme de evaluare care ghidează industria construcțiilor.

Viziunea noastră pe termen lung ne-a trasat o singură direcție: aceea a investițiilor continue în modernizarea fabricilor, în reducerea consumurilor energetice, digitalizarea și automatizarea proceselor de producție și în dezvoltarea produselor cu performanțe ridicate.Grija noastră permanentă pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor s-a concretizat în lansarea, în urmă cu patru ani, a sistemului de termoizolare naturală Izomineral, o soluție perfect compatibilă cu standardul de construcție nZEB.

Deși ne lovim încă de o legislație învechită, susținem eforturile tuturor celor care contribuie alături de noi la formarea noii generații de cumpărători, mult mai informați și dornici să aducă în proiectele lor soluțiile cele mai moderne. Dacă cererea pentru materiale de construcție sustenabile, cum este gama BCA CELCO, a devenit un criteriu al calității în construcții, noul produs de termoizolare naturală, IZOMINERAL, desăvârșește alegerea pentru proiecte nZEB.

nZEB = BCA CELCO și IZOMINERAL

Nu doar cifrele crescătoare pe care le înregistrăm pe segmentul BCA ne aduc satisfacții, cât mai ales deciziile diversificate ale clienților. Aceștia își configurează proiectele în funcție de necesități: de la zidăria termoizolatoare perfectă, Megaterm, la cea care oferă un echilibru între rezistența la compresiune și termoizolație, Megaterm Plus sau Standard, la zidărie fonoabsorbantă și rezistența pe toate fețele, Superblock și Structoterm.

Peste toate acestea, deși suntem la început de drum cu termoizolația naturală minerală Izomineral, remarcăm, de la an la an, dublarea cererii pentru acest produs inovator, semn că transformarea în bine a început.

Tot mai mulți beneficiari își îndreaptă atenția spre materiale ecologice și trainice, în perspectiva unui trai sănătos.

Ansamblul Rezidențial Salcâmilor - Un etalon nZEB

Un model etalon de construcție nZEB este Ansamblul Rezidențial Salcâmilor, amplasat chiar în mijlocul Constanței. Conceput pentru cele mai exigente gusturi, folosind exclusiv materiale superioare, atât pentru construcție, cât și pentru finisaje, ansamblul este compus din 61 de apartamente distribuite pe trei tronsoane de înălțimi diferite (1/6/9 nivele), dar care se armonizează perfect cu arhitectura zonei.Sistem complet nZEB

Realizat din BCA CELCO de 30 cm grosime + termoizolație minerală Izomineral de 10 cm grosime, pereții exteriori au o rezistență medie la transfer termic de 4,75 m2K/W.

Pereții despărțitori dintre apartamente sunt realizați din BCA CELCO Structoterm și Superblock, asigurând astfel o izolare fonică superioară.

Planșeele de beton armat au fost termoizolate cu vată bazaltică, iar structurile de beton la îmbinările dintre tronsoane cu CELCO Megaterm, obținând astfel o rezistență termică medie de peste 6,3 m2K/W. Toate acestea au concurat la atingerea punctajului maxim, A, în certificatul energetic. Acest lucru se traduce prin variații minime de temperatură la interior și costuri minime pentru utilități.Termoizolația minerală Izomineral

Prima de acest gen realizată în România asigură o construcție ignifugă, trainică și sănătoasă. Termoizolația fiind realizată doar din materii prime naturale și în perfectă armonie cu materialul suport (BCA), este un produs conceput ca alternativă sănătoasă și durabilă pentru termoizolarea locuințelor, ce aduce și extra beneficii:

- clasa de rezistență la foc A1 – nu arde, nu degajă fum sau noxe, nu se deformează în contact cu focul;

- stabilitate structurală – are rezistență la compresiune și fețe drepte;

- respirabilitate – permite transferul de vapori de aer din încăperi spre exterior și elimină problemele legate de apariția condensului și a mucegaiului;

- rezistență în timp – nu necesită înlocuire periodică, nu este atacat de rozătoare, nu se deformează în contact cu apa;

- sinergie – compatibilitatea dintre Izomineral și BCA este totală, acestea fiind realizate din aceleași materii prime naturale. În plus, mortarele recomandate pentru lipire și șpăcluire sunt realizate în aceeași fabrică și sunt perfect adaptate acestor tipuri de suprafețe.

Andreea Rotund-Maier

specialist marketing CELCOArticole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2214 secunde