Ce sunt Punctele Gastronomice Locale, un concept tot mai căutat de turiști

193
Ce sunt Punctele Gastronomice Locale, un concept tot mai căutat de turiști - puncte-gastronomice-locale-1712065854.jpg

Articole de la același autor

Conceptul de „punct gastronomic local” este tot mai popular în rândul turiștilor aflați în căutare de mâncare autentică, gătită din ingrediente sănătoase și după rețete „de pe vremea bunicilor”.


În județul Timiș, de exemplu, au fost deschise recent două astfel de puncte gastronomice. Unul în localitatea Margian-sat și unul în Coșteiu de Sus.


După mai mulți ani de activități de promovare turistică a comunei, de dezvoltare a unor produse turistice locale și implicare a comunității în multiple activități de profil, comuna Margina reușește să pună pe harta județului Timiș două Puncte Gastronomice Locale.


Acestea vor funcționa pe tot parcursul anului și pot fi găsite în localitatea Margina, în gospodăria de la stâna familiei Fântână și în localitatea Coșteiu de Sus, la Emilia Popa, scrie adevarulro.


„Aceste locații vor fi deschise pe tot parcursul anului”


„Sunt niște pași foarte importanți pentru noi. Pot să spun cu mândrie, oficial am obținut autorizațiile pentru Punctele Gastronomice Locale. Le doream de foarte mult timp. Sunt două familii care au avut curaj să încerce ceva nou, care ne-au fost alături de la începutul proiectului Mic dejun la Margina.


La fel ca și noi, pe parcurs au prins tot mai mult curaj. Nu am renunțat și am încercat de fiecare dată să aducem ceva nou grupurilor care ne-au vizitat. Aceste locații vor fi deschise pe tot parcursul anului, doar că aceste gazde își vor duce traiul de zi cu zi, vor merge la muncă, vor sta acasă doar în momentul în care vor avea cereri. Dacă sunt cereri, va fi zilnic, clar”, a spus Damaris Sivu, ghid la Infonectrul Turstic de la Margina.


Ce sunt Punctele Gastronomice Locale


Punctele Gastronomice Locale sunt puncte de alimentație turistică de tip familial în care se prepară și se servește masa, pe bază de rețete tradiționale, cu resurse locale, iar meniul zilnic cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale, care sunt realizate de proprietar și membrii familiei acesteia.


Emiliei Popa spune că gospodăria ei a fost trecută anul trecut de peste 400 de oaspeți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4614 secunde