Cel mai tânăr pacient cu COVID-19, un bebeluș de peste o lună, a fost externat din spital

86
Cel mai tânăr pacient cu COVID-19, un bebeluș de peste o lună, a fost externat din spital - anursewearingaprotectivefacemask-1588333526.jpg

Articole recomandate

Cel mai tânăr pacient cu COVID-19 din județ, un bebeluș de peste o lună, împreună cu mama lui, au fost vindecați și externați vineri din Spitalul de Pediatrie din Sibiu, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ștefan, conform agerpres.ro.


"În cursul zilei de astăzi, 1 mai, cel mai tânăr pacient din județul Sibiu, un bebeluș care la data internării prin transfer de la o unitate sanitară din județul Alba, avea 17 zile și era confirmat pozitiv în urma testării SARS CoV-2, atât el cât și mama lui, au fost declarați vindecați și externați", a spus Andreea Ștefan.


Copilul și mama lui s-au întors din Franța, în județul Alba, la începutul lunii aprilie, iar ulterior au fost în carantină. În 5 aprilie, mama și copilul au fost transportați din carantină la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.


"Pacienta prezenta tuse, iar bebelușul era ușor febril, fiind izolați în cadrul secției de Pediatrie și, ulterior, în cadrul secției de Boli Infecțioase, unde au primit îngrijiri medicale. Acestora li s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au ieșit pozitive în cursul zilei de 06.04.2020", precizau, la acea dată, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.


Având în vedere vârsta fragedă a pacientului, s-a luat decizia transferării la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, unde copilul și mama lui au fost tratați și vindecați. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7805 secunde