Cele mai frumoase grădini ale Constanței

199
Organizația nonguvernamentală "Mare Nostrum" a premiat cele mai frumoase grădini din județul Constanța. Concursul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Pământului.
Grupuri de elevi din 27 de unități de învățământ de pe raza județului au mers pe teren, prin cartiere, pentru a identifica grădinile cele mai frumoase. Acestea au fost selectate ținându-se cont mai ales de aspectul estetic, dar și de numărul și diversitatea speciilor de plante: flori, arbuști și arbori. Proprietarii celor șapte grădini câștigătoare, dintr-un total de 49 de grădini participante sunt Mărioara Papadopol (str. Biruinței, Constanța), Constantin Dragomirescu (str. Zorelelor, Constanța), Camelia Ștefan (str. Dumitru Ștefănescu, Constanța), Theodora Gorcef (Calea București, Comuna Poarta Albă), Monica Orodel (str. Călărași, Constanța), Eleonora Doroftei (str. Lanului, Constanța) și Mitrana Mușat (str. Pușkin, localitatea Techirghiol). Câștigătorii vor primi diplome și materiale promoționale "Mare Nostrum".
Scopul evenimentului a fost de a recompensa și de a motiva comunitatea locală în adoptarea unui comportament mai responsabil față de natură și în dezvoltarea interesului pentru amenajarea spațiului verde din imediata apropiere a locuinței fiecăruia.
"Mare Nostrum organizează acest concurs anual, încercând să impulsioneze și să atragă interesul cât mai multor proprietari de grădini. Ne dorim implicarea efectivă a proprietarilor, premiem devotamentul și pasiunea cu care locuitorii Constanței îngrijesc spațiile verzi din fața blocului sau din curte. Considerăm că sunt un model demn de urmat și sperăm ca, prin această inițiativă, modelul să fie multiplicat", a declarat Andreea Ionașcu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Structura anului școlar 2012-2013
Vineri, 06 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : O nouă vacanță pentru elevi
Pagina a fost generata in 0.3291 secunde