Centru modern pentru copiii speciali ai Constanței

606
1
Copiii și tinerii care urmează cursurile Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă Albatros vor învăța, din toamnă, într-un spațiu modern și vor avea acces la noi forme de terapii. Ieri a fost inaugurată noua aripă a complexului, ce cuprinde o centrală termică, o sală de sport imensă, cabinete de logopedie, de terapie prin artă și stimulare senzorială. Pentru ridicarea noii aripi, dar și pentru dotarea școlii cu jucării, cărți, echipamente sportive și de IT au fost investiți aproximativ 5,2 milioane de lei, din fonduri europene.
Astfel, cabinetul de terapie prin artă este necesar stimulării imaginației și a fost dotat cu ustensile pentru pictură și sculptură, dar și cu instrumente muzicale. În cabinetul de fizioterapie se asigură recuperarea motorie a copiilor și a fost dotat cu biciclete medicinale, bandă de alergare etc.
În cadrul Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă învață 145 de elevi, cu cerințe educative speciale, cu diverse dizabilități sau care provin din pătura săracă.

Comentează știrea

narcis
4 august 2011
vreau un sfat

am si eu o intrbare am un baietel de 12 ani si are diagnosticu de semi pareza spastica si nu am gasit nicari sa ai fac fizioterapie contra cost ce sa fac ? am sanse sa ne inscriem in

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.372 secunde