Cerşetorii din Constanţa, luaţi la ochi de poliţiştii locali

306
1
Cerşetorii din Constanţa, luaţi la ochi de poliţiştii locali - xcersetorii-1645105991.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat, miercuri, 16 februarie, în zona complexului comercial de pe strada Unirii o femeie în vârstă de 20 de ani care, deși e aptă de muncă, apela la mila publicului. Pentru a impresiona trecătorii, tânăra se folosea de trei minori cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani.

„Femeia împreună cu copiii au fost predaţi Secției 1 Poliție, în vederea continuării cercetărilor, întrucât fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii „Folosirea unui minor în scop de cerșetorie”, conform art. 215 din Noul Cod Penal. De asemenea, polițiștii locali au semnalat aceste cazuri Direcției Generale de Asistență Socială și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a dispune măsurile legale potrivit competențelor”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Luminiţa Lare.

Tot miercuri, 16 februarie, polițiști locali au monitorizat și verificat, în scopul asigurării unui climat public civilizat mai multe zone de interes public din centrul orașului: Faleză Nord, Capitol, Dacia, Casa de Cultură, ICIL, Gară, Poarta 1, Peninsulă, faleza Cazino, Portul Turistic Tomis, parcurile Tomis II, Oleg Danovski, Arheologic și piața Griviței. Au fost legitimate 155 de persoane și aplicate 140 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 45.440 de lei.

„Cele mai multe abateri au vizat cerșetoria, proferarea de injurii, aruncarea de ambalaje și gunoi pe domeniul public, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public sau depozitarea de bunuri pe domeniul public. Astfel de acțiuni se desfășura periodic în municipiul Constanța, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. În continuare, facem apel la spiritul civic al cetățenilor pe care îi rugăm să ne semnaleze orice faptă care contravine legislației în vigoare la numerele de telefon 0241/484.205 și 0341.922 sau la adresa de mail [email protected]”, mai transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Comentează știrea

un crestin
18 februarie 2022
zona bisericilor

Consider ca nu ar fi rau ca Politia Locala sa ia in vizor cersetoria agresiva care are loc duminica la poarta bisericilor din Constanta .Din mila pentru copii folositi cetatenii ofera hrana si imbracaminte acestor cersetori ,iar acestia insista sa li se ofere bani abandonand pe domeniul public hrana si obiectele de imbracaminte creeand mizerie in zona bisericilor .O razie in zonele bisericilor ar fi binevenita .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7933 secunde