Concurs Chioșcurile din incinta școlilor, călcate de Protecția Consumatorilor

231

Articole de la același autor

În perioada 9-12 martie, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor a efectuat controale în mai multe chioșcuri din incinta și vecinătatea unităților școlare. La nivel regional, au fost verificați 16 operatori economici, constatându-se deficiențe la șapte dintre aceștia. Comisarii CRPC au aplicat cinci amenzi, în valoare de 7.200 lei și trei avertismente.
Principalele deficiențe găsite în timpul controalelor au vizat infor-marea incorectă asupra elementelor de identificare și caracterizare a produselor. Consumatorii nu erau informați corect și precis asupra gramajului sau a compoziției la produsele tip fast-food și se vindeau sendvișuri cu șnițel, preambalate, fără să se precizeze procentul de șnițel din compoziția produsului. De asemenea, o gamă variată de produse de patiserie precum batoane, gogoși cu cremă de vanilie, ștrudele cu mere nu aveau afișate prețurile de vânzare.
"Ne bucură faptul că prin și în vecinătatea școlilor nu au fost constatate deficiențe grave la produsele alimentare comercializate, dar atenționăm pe această cale operatorii economici că vom supune atenției permanent res-pectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor la aceste unități de comercializare", declară Mihai Petre, directorul coordonator al CRPC Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Luni, 22 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.7762 secunde