Cine a câștigat Olimpiada Deșeurilor

141

Articole de la același autor

218 clase din 29 de școli din județul Constanța au participat, timp de o lună de zile, la Olimpiada deșeurilor. Elevii s-au întrecut care de mai de care să strângă cât mai multe deșeuri reciclabile și prindă premiul cel mare oferit de organizatori. 

Campania Olimpiada Deșeurilor s-a desfășurat în perioada 14 mai - 14 iunie și a fost organizată de Gremlin. În cadrul activităților, clasele au colectat selectiv deșeuri de hârtie și carton, PET, doze, baterii și acumulatori, echipamente electrice și electronice.

Implicarea a peste 5.000 de elevi în cea de-a treia ediție a campaniei Olimpiada Deșeurilor s-a concretizat în colectarea a 31.769 kg deșeuri de hârtie, 4.222 kg deșeuri de PET, 514 kg deșeuri de doze, 11.362 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice și 869 kg deșeuri de baterii, totalizând 48.736 kg deșeuri colectate selectiv.

În cadrul ediției de anul acesta clasele înscrise în campanie au trebuit să colecteze o cantitate totală de minim 70 kilograme de deșeuri pentru cele cinci categorii de deșeuri ce au făcut obiectul campaniei. În momentul preluării deșeurilor de la școli elevii au fost recompensați cu premii instant, iar clasele ce au reușit să colecteze o cantitate minimă totală de 70 kg au primit din partea organizatorilor o diplomă de participare și un set de mingi. Festivitatea de premiere a avut loc la Pavilionul Expozițional Constanța și au fost decernate șase trofee speciale.

Este vorba despre Trofeul "Hârtiuța Drăguța", pentru colectarea celei mai mari cantități de deșeuri de hârtie, care a fost câștigat de clasa a VII-a A de la Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla, pentru cele 2.707 kg de maculatură adunată. Trofeul "Peta Circumspecta", pentru colectarea celei mai mari cantități de deșeuri de PET, a ajuns la clasa a VII-a de la Școala "A. Ghencea" Săcele (322 kg). Trofeul "DOZAta Coafata", pentru colectarea celei mai mari cantități de deșeuri de doze, a fost luat de clasa a III-a de la Școala "A. Ghencea" Săcele (52 kg). Trofeul "Bati cel viteaz", pentru colectarea celei mai mari cantități de deșeuri de baterii, i-a revenit clasei a II-a B, de la Școala nr. 30 "Gheorghe Țițeica" din Cosntanța (45 kg). Trofeul "Calculatorașul cel voinic", pentru colectarea celei mai mari cantități de deșeuri de echipamente electrice și electronice, a fost câștigat de clasa a V-a A de la Școala "A.Ghencea" Săcele (1.593 kg), iar Trofeul "Olimpiada Deșeurilor 2013", pentru colectarea celei mai mari cantități totale de deșeuri, a fost adjudecat de clasa a III-a B, de la Școala "Dimitrie Știubei", structură a Liceului Teoretic "Decebal" din Constanța (4.282 kg).

"Marea surpriză a ediției de anul acesta este reprezentată de faptul că prin competiția frumoasă ce s-a creat, clasa câștigătoare a ediției precedente a reușit și anul acesta să câștige Trofeul Olimpiada Deșeurilor. Pentru noi, acest lucru este o dovadă clară a faptului că am reușit să încurajăm colectarea selectivă și să ajutăm la crearea unor adevărați ecologiști", a declarat Aurora Olescu, administratorul Gremlin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Stire din Social : Cutremur în Vrancea
Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.2889 secunde