Cine sprijină copiii constănțeni cu dizabilități

215

Articole de la același autor

Cel mai nou proiect al Organizației World Wision Constanța pentru sprijinirea copiilor cu dizabilități s-a dovedit a fi un real succes.

Dovada o reprezintă numărul extrem de mare de copii și tineri cu probleme care au fost ajutați să se reintegreze social și să nu mai sufere din cauza discriminării prin care societatea le-a luat dreptul la o viață normală.

O luptă continuă din 2010

Proiectul "Centru multifuncțional, o șansă pentru viitorul copiilor și tinerilor cu dizabilități fizice, psihice și sociale" derulat de Fundația World Vision România și în județul Constanța, la Cernavodă și Medgidia, a ajutat peste 100 de copii cu dizabilități să înceapă o viață mai bună.

Începând cu anul 2010, echipa World Vision s-a ocupat de soarta acestor copii, ajutându-i să facă pași importanți în dezvoltarea personală, dar și profesională, acolo unde acest lucru a fost posibil.

"116 copii cu dizabilități au beneficiat de asistență și consiliere socială, evaluare psihologică, consiliere psihologică, kinetoterapie, logopedie și psihopedagogie specială. Săptămânal, s-au desfășurat activități specializate de intervenție terapeutică individuală și de grup, în funcție de diagnosticul și problemele întâmpinate de fiecare copil în parte. S-au organizat activități de grup, socializare, ateliere de lucru, terapie ocupațională. 48 tinerii cu dizabilități au beneficiat de asistență și consiliere socială, evaluare psihologică , consiliere vocațională, cursuri de formare profesională,excursii, tabere. Totodată, părinții copiilor cu dizabilități au fost instruiți cu privire la tehnicile și metodele de intervenție pentru a lucra la domiciliu cu copilul sau tânărul cu dizabilități. Au participat la terapie de grup și grup-suport, au fost însoțitorii copiilor în activitățile de grup și de socializare, adică au mers împreună în excursii sau tabere, iar acest lucru a completat metodele de terapie", a explicat Isabela Iorga, coordonatorul World Vision Constanța.

"Implicarea a adus rezultatele"

Pe lângă cei 11 psihologi, kinetoterapeuți, logopezi sau coordonatorii care au lucrat zi de zi alături de copii, s-au implicat în acest proiect și profesorii din școlile pe care copiii le frecventează pentru a înțelege mai bine care sunt problemele și cum pot fi ajutați aceștia.

"Implicarea tuturor acestor specialiști a adus rezultatele pe care le avem astăzi, iar proiectul nu a reprezentat doar o șansă meritată de acești copii, ci și un semnal de alarmă în privința discriminării acestora de către societate", a completat Isabela Iorga.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Iunie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, pe litoral
Miercuri, 26 Iunie 2013
Stire din Social : Unde se oprește mâine, curentul
Miercuri, 26 Iunie 2013
Stire din Social : Unde se oprește astăzi, curentul
Pagina a fost generata in 1.4726 secunde