Cine suportă pagubele provocate de grindină mașinii tale

53
Cine suportă pagubele provocate de grindină mașinii tale - pagube-meteo-1695210646.jpg

Articole de la același autor

Fenomenele meteorologice extreme dau bătăi de cap șoferilor din ultimul timp. Grindina este unul dintre cele mai periculoase fenomene pentru mașini, pentru că bucățile de gheață pot avaria grav un autovehicul în doar câteva minute.

Dar de cine vor fi suportate pagubele provocate de grindină? În cazul șoferilor care au doar asigurare RCA, distrugerile vor fi suportate din propriul portofel. De asemenea, pentru șoferii care au asigurare de tip CASCO, compania va oferi despăgubiri. Trebuie menționat, însă, că foarte multe companii de asigurări elimină tot mai des acest tip de daună din contracte, pentru că fenomenele extreme sunt mult prea frecvente. Iar probabilitatea de plată a poliței de asigurare crește.

Dacă grindina ți-a distrus mașina, dar ai asigurare, trebuie, în primul rând, o documentare a daunelor cauzate de grindină, care trebuie făcută cât mai precis posibil. Notează ora furtunii cu grindină și locația exactă în care se afla vehiculul în timpul furtunii. De asemenea, fotografiază vehiculul avariat din toate părțile, acordând o atenție deosebită prim-planurilor tuturor zonelor cu daune deosebit de grave cauzate de grindină. Fotografiile trebuie să cuprindă și numărul de înmatriculare al mașinii, altfel sunt aproape inutile. Este necesar, totodată, să întocmești raportul de daună. Iar compania va delega un expert pentru inspecția vehiculului. Dacă vehiculul e închiriat, dauna trebuie raportată locatorului. În orice situație te afli, expertul va lua legătura cu tine pentru a viziona mașina. Trebuie să ai în calcul faptul că ai putea fi nevoit să aștepți mult pentru o programare atunci când sunt multe mașini afectate după o furtună. Iar expertul nu vine la domiciliu. Prin urmare, trebuie să cădeți de comun acord asupra unui loc unde să aibă loc inspecția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3118 secunde