Cine zice că nu se mai construieşte nimic? Iată ce se va ridica pe malul Lacului Siutghiol

1112

Articole de la același autor

Chiar dacă pare că nu mai este loc nici de aruncat un ac în staţiunea Mamaia din cauza construcţiilor ridicate în ultimii ani, se mai găsesc, se pare, încă multe terenuri libere pentru alte imobile.

O societate intenţionează să ridice, pe malul Lacului Siutghiol, un complex uriaş, care va cuprinde 10 blocuri turn cu câte 15 etaje, nouă blocuri cu câte opt etaje şi 15 blocuri cu câte trei etaje.

Primăria Constanţa a emis, pe 15 septembrie, Certificatul de Urbanism nr. 2853, pentru beneficiar Coman Marius Cristian – New Home Construct SA, pentru 36 de imobile noi, ce urmează a fi ridicate în zona D a staţiunii Mamaia, cu deschidere la lac.

Este vorba despre patru sectoare diferite. În sectorul A vor fi parcaje la sol, amenajări ale spaţiului public, semipublic – privat, spaţii verzi, dotări şi amenajări aferente funcţiuni de bază.

În sectorul B sunt prevăzute 10 imobile cu subsol, parter şi 15 etaje, cu funcţiunea de apartamente de vacanţă, alimentaţie publică, funcţiuni sportive, de loisir, amenajări specifice funcţiunii de bază. În sectorul C vor fi construite 15 imobile cu parter şi trei etaje, cu funcţiunea de locuinţe individuale permanente, iar, în sectorul D, vor fi ridicate nouă imobile cu subsol, parter şi opt etaje, cu funcţiunea de vacanţă şi locuinţe colective permanente.


Acelaşi investitor cerea, în 2020, aviz de mediu pentru un ansamblu rezidenţial de locuinţe colective tot pe malul Lacului Siutghiol, însă de data aceasta în zona cartierului Palazu Mare.

Investiţia urma să fie edificată pe un teren de peste 18.000 de metri pătraţi, proprietate privată a firmei respective.

Cartierul de lux cuprindea 11 imobile cu până la 16 etaje, cu birouri la primele etaje şi apartamente la cele superioare, pentru a beneficia de panorama asupra lacului. În proiect era propusă şi reamenajarea bulevardului Tomis în zona respectivă, pentru a asigura un acces facil la parcelă şi blocuri.

Firma respectivă apare în dosarul Retrocedărilor, în care este condamnat fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, terenul de circa 42 mii metri pătraţi, care vizează actualul Certificat de Urbanism, a fost parte în dosarul retrocedărilor, dar, printr-o decizie a instanţei s-a ridicat sechestrul şi nu a fost considerat retrocedat nelegal. "În plus, prin certificat, i s-a dat interdicţie temporară de a construi, până la elaborarea unui PUD, care evident va trebui să treacă prin votul Consiliului Local", au mai precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6716 secunde