300 de tineri, așteptați în Constanța, Capitala Tineretului din România

224

Articole de la același autor

La Constanța, Capitala Tineretului din România 2021 - 2022, își dau întâlnire 300 de tineri la începutul lunii octombrie pentru a lua parte la Summitul Tinerilor 6.0: Mozaic. Evenimentul este unul dintre cele mai ambițioase proiecte dedicate învățării, dezbaterii și generării unor politici pentru tineri.

Programul propus pentru această ediție își dorește să reflecte îndeaproape conceptul Mozaic. Acesta își propune să fie cât mai variat, îmbinând evenimentele cu caracter formal cu cele mai puțin formale. Astfel, în perioada 6 - 10 octombrie, tinerii participanți, cu vârste cuprinse între 16 - 35 de ani, vor lua parte la ateliere, sesiuni plenare, activități non-formale și culturale. Oportunități de sprijin ale ecosistemului de tineret, Atelier de educație financiară, Tinerii - Ambasadori pentru orașe verzi și curate, Cum combatem fake news? sau Trusă de prim-ajutor pentru sănătatea mintală, expoziții de artă, teatru-dezbatere sunt doar câteva dintre activitățile care se vor derula în cadrul evenimentului de la Constanța.

„Summitul Tinerilor 6.0: Mozaic pornește de la componenta culturală a Constanței, care reprezintă cel mai definitoriu exemplu de mozaic cultural de pe teritoriul României, fiind sugestiv pentru întreaga regiune dobrogeană. Acesta este un oraș multi-etnic în care toate comunitățile conviețuiesc pașnic de mai multe secole. De asemenea, există și comunități precum cele ale aromânilor, puternic ancorate în comunitate, care însă și-au păstrat tradițiile. Tinerii din România constituie la rândul lor un mozaic. Sunt diferiți din punct de vedere al originii geografice, sociale, a studiilor sau fie și doar a hobby-urilor și perspectivelor despre viață”, explică Raluca Ochianu, managerul de proiect.

Summitul Tinerilor este organizat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România, împreună cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța și Primăria municipiului Constanța.

Summitul Tinerilor va găzdui și prima etapă a proiectului „Tineri. Voce. Reprezentare”, unde în perioada 5 - 10 octombrie, 25 de tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, au posibilitatea să devină adevărați lideri ai generației lor. Proiectul „Tineri. Voce. Reprezentare” își propune să extindă rețeaua tinerilor care luptă pentru obiectivele comune ale societății, precum și să crească capacitatea acestora de a influența comunitățile în care trăiesc prin instrumente și influențarea proceselor decizionale. Participarea este gratuită.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5822 secunde