Ciolacu vrea salariu minim diferențiat: Am discutat cu patronatele și sindicatele

194
Ciolacu vrea salariu minim diferențiat: Am discutat cu patronatele și sindicatele - marcelciolacudesfiintareinstitut-1695824795.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, că a discutat cu patronatele și cu sindicatele despre introducerea unui salariu minim diferențiat.


Întrebat dacă de la 1 ianuarie 2024 mai crește salariul minim, prim-ministrul a răspuns:
„Dialogul pe care l-am avut cu patronatele și cu sindicatele nu a fost de creștere, toată lumea consideră că salariul minim trebuie crescut. Discuția a fost dacă venim, totuși, cu un salariu minim diferențiat. Și, repet, cred că este corectă abordarea și vor urma aceste dialoguri cu partenerii sociali”.


Salariul minim brut pe țară garantat în plată va crește de la 3.000 de lei/lună la 3.300 de lei/lună, începând cu data de 1 octombrie 2023, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii.


În nota de fundamentare se menționează că în România beneficiază în prezent de salariul minim un număr de circa 1,5 milioane de salariați, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 28% din numărul total de salariați activi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Septembrie 2023
Stire din Social : Se reintroduce devierea traseului pe linia 3
Pagina a fost generata in 2.6872 secunde