Cireșe otrăvitoare în supermarketuri! "Coaja nu se recomandă pentru consum!"

10614
2
Cireșe otrăvitoare în supermarketuri!

Articole de la același autor

În supermarketuri și în piețe au apărut cireșele timpurii. Însă, dacă veți citi etichetele veți constata că toate sunt de import și dacă vă interesați puțin veți afla că ale noastre mai au până să se coacă.


Așa că nu picați pradă tentației și nu vă lăsați înduplecați de rugămințile copiilor de a le cumpăra cireșe. Faimoasele fructe roșii și dulci pe care le găsiți în acest moment la comercializare sunt extrem de periculoase pentru sănătatea noastră și mai ales a copiilor.


De exemplu, un faimos lanț de supermarketuri vinde cireșe de import din Turcia, de calitatea I, tratate cu imazilil și thiabendazole. Iar pe etichetă scrie cu litere mari: "Coaja nu se recomandă pentru consum!". De parcă ar sta cineva să curețe cireșele de coajă pentru a le mânca apoi.


Extrem de grav este că, în piețe și la tarabe, de exemplu, aceste fructe sunt vândute la kilogram și că multora dintre noi nici nu trece prin cap să cerem comerciantului eticheta pentru a vedea ce scrie pe ea. Așa că ajungem să cumpărăm otravă dulce la prețuri de 100, 110 lei kilogramul și să ne hrănim copiii cu ea.


Substanțele Imzilil și thiabendazole sunt fungicide folosite pe scară largă în agricultura din Turcia mai ales în producția de portocale și alte citrice, însă de curând au început se folosesc și la producțiile de căpșuni și cireșe. În cazul citricelor, îndepărtarea cojii groase elimină cea mai mare parte a riscului de ingerare a chimicalelor. Însă spălarea intensă a cireșelor nu îndepărtează pericolul. Substanțeșe respective sunt extrem de dăunătoare ficatului și rinichilor.


Potrivit directorului general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, "fructele și legumele stropite cu aceste pesticide nu au un miros diferit și nici o culoare aparte", așa că nu pot fi diferențiate de cele sănătoase decât după o citire atentă a etichetei. Acesta ne sfătuiește să nu consumăm nicio legumă sau fructă înainte de a citi informațiile prezentate pe etichetă. 


Comentează știrea

Mustafa
7 mai 2018
Cititi eticheta

Nu le mancati. Mirositi-le doar.

Alina
7 mai 2018
Cireșe otrăvitoare

De ce le comercializează dacă sunt otrăvitoare? Ce prostie!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Iunie 2012
Stire din Sănătate : Cireșele, recomandate copiilor anemici
Pagina a fost generata in 1.8996 secunde