Cititorii ziarului „Cuget Liber” iau atitudine: „Ce fac autoritățile locale?”

162

Articole de la același autor

Articolul „Troglodiții Constanței”, publicat în ediția din 7 iulie a cotidianului „Cuget Liber”, în care am criticat comportamentul suburban al unora dintre locuitorii orașului, a stârnit interesul cititorilor noștri. Unii dintre ei au simțit nevoia să ia atitudine, aducându-și contribuția la tema pusă în dezbatere, prin comentarii interesante.

Iată ce a scris cititorul Ilie Dobre: „Să nu uităm și consistentă a autorităților locale la această stare de lucruri. Lipsa coșurilor de gunoi de pe domeniul public este unul din motive. Dacă pe un cetățean civilizat, absența unui coș de gunoi nu-l face să arunce gunoiul pe jos, purtându-l cu el până la prima pubelă, pe un needucat acest lucru îl face să arunce gunoiul oriunde nimerește. Plus că prezența unui coș de gunoi încurajează pe unele persoane cu simț civic să se aplece și să ridice un ambalaj aruncat pe trotuar și să-l pună la coș. Ar trebui instalate coșuri de gunoi la o distanță de cel mult zece-douăzeci de metri unul față de celălalt, în funcție de gradul de utilizare publică a unei zone.



Chiar și acolo unde mai sunt coșuri de gunoi, acestea nu sunt golite la timp, așteptând arhipline cu săptămânile, în jurul lor formându-se adevărate depozite de gunoi. Este adevărat că pentru colectarea gunoiului sunt necesare resurse, dar primăria ar trebui să asigure suficiente resurse pentru a rezolva această problemă.



Contribuția Poliției Locale la păstrarea curățeniei orașului nu se vede deloc. Câte amenzi s-au aplicat pentru aruncarea de gunoi, începând chiar de la un simplu muc de țigară, pe domeniul public? Câți hoți sau vandali de coșuri de gunoi sau de pubele au fost prinși și pedepsiți?”



Se plătesc de către primărie o grămadă de ajutoare sociale unor persoane fără venituri, care contra acestor ajutoare ar trebui să presteze munci ușoare în folosul comunității. Se aplică pedepse de prestare de muncă în folosul societății unui număr mare de condamnați. Nu am văzut pe nicăieri aceste persoane făcând această muncă. A, ba da, am văzut în localitatea Cumpăna! Este și aici un mare semn de întrebare. Probabil că fenomenul corupției își spune cuvântul și aici. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0361 secunde